Реклама / Ads
0| 3280 |16.05.2022 НОВИНИ

Легендата Любо Ганев: Каквото дава държавата - целуваш ръка и гледаш напред

.
Любо Ганев
”Моята максима винаги е била, че каквото дава държавата целуваш ръка и гледаш напред. Ние винаги сме търсили партньори и почти винаги нашето собствено финансиране на федерацията е по-голямо от това, което дава държавата. Това ни позволява да постигаме високите цели, които сме си поставяли”. Така шефът на волейбола Любо Ганев коментира отношенията на федерацията му със спортния министър.
 

Президентът на Българската федерация каза, че е доволен от работата в първите си две години на този пост. "Залагаме много на развитието на детско-юношеския волейбол. Подсигурихме финансиране на всички подрастващи о. Успяхме да вземем важни домакинства, сподели още той пред bTV.

 

"Цената на природния газ е изкуствено завишена." Това заяви той като управител на Компанията за търговия с метан у нас. Според него политиката на Европа в това отношение е грешна.

 

"Преди имаше дългогодишни договори. Бяха за по 20, дори 30 години. Цената на метана беше обвързана с тази на продукти, които произлизат от петрола. И ситуацията беше лесно предвидима. В България например, ако петролът се повиши днес, то цената на природния газ се вдига едва след 9 месеца. Ако петролът падне, също след 9 месеца пада и газът. Можеше да си направиш предвиждане. Ако знаеш, че цената е ниска, имаш време да заредиш складовете", обясни Ганев.


По думите му е имало и политически натиск върху "Северен поток 2" и "Турски поток", който е трябвало да бъде изграден за Европа.


"И това безусловно оказа влияние", добави той и обясни че дори и да се направи терминал за втечнен газ у нас, той може да дойде само от друга държава, защото танкер не може да стигне до нас.


Ганев обяви, че няма отлив на клиенти, които карат на метан, но няма и нови.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3419 |10.05.2022 Версия: Зад ареста на задържания герберски лидер стоят любов, скъп подарък, изневяра, отмъщение . 0| 3770 |09.05.2022 Любомир Каримански: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото . 0| 3620 |09.05.2022 Георги Ганев: Хората страдат не само от цената на петрола, но и от липсата на конкуренция . 0| 9914 |28.04.2022 Любовницата на Путин щяла да обяви победата над Украйна на 9 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads