Реклама / Ads
16| 4545 |06.03.2020 НОВИНИ

Лекарският съюз: Подобни действия са абсурдни и недопустими!

.
Подобни действия са абсурдни и недопустими, така БЛС определи случващото се в Партийния дом, където вчера се барикадираха протестиращи от Синдиката на българските медицински специалисти с лидер Мая Илиева.
 

"Съсловната организация категорично се разграничава от действията на хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания. Подобно поведение, създаването на хаос, внасянето на допълнително напрежение в съсловието могат да доведат само и единствено до негативен резултат - и за пациентите, и за специалистите по здравни грижи и за лекарите", се казва в позицията на Лекарския съюз.

 

Според БЛС налагането на налагането на политически искания не става чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес. От съсловната организация определиха случващото се като политически рекет.





"Призоваваме премиера и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер. В противен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване", се казва в позиция на Столична колегия на БЛС, изпратена до премиера, министъра на здравеопазването и парламентарната комисия по здравеопазване.

 

Лекарското съсловие е готово да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора, за които съсловието положи достатъчно усилия“, заявяват в писмото си столичните лекари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4454 |29.02.2020 Каракачанов с показни действия, от хеликоптер гледа границата . 44| 5831 |28.02.2020 Ген. Атанасов: Гешев да ревизира приватизацията, но и действията на прокуратурата и своите предшественици . 1| 4029 |22.02.2020 Цианиди в реките Юговска и Чепеларска, подозират умишлени действия . 1| 4259 |06.02.2020 Борисов не се меси на Гешев. Научава за действията му заедно с медиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads