Реклама / Ads
1| 5477 |23.02.2010 НОВИНИ

"Лев инс" искат да съдят държавата?

.
Акционери и представители на мениджмънта на „Лев инс" заявиха, че е абсурдно да бъдат атакувани от държавата без нито един законен аргумент.
 
Те са категорични, че никой от управителните или надзорни органи на „Лев инс" не е разследван и затварянето от държавата на офиси на компанията е незаконно.

Проверки на "Лев инс" бяха предприети в рамките на операция „Октопод" и ареста на Алексей Петров.

Представители на акционерите заявиха, че никой от тях не е бил уведомен и не му е представяно разпореждане или съдебно решение, а сървърите са иззети.
Въпреки това компанията продължава да обслужва своите клиенти.

От компанията отбелязаха също, че иззетата информация така или иначе се предоставя от „Лев инс" на Комисията по финансов надзор, както изисква нормативната база.

Шаул Шнайдер, представител на израелските акционери в „Лев инс" заяви категорично, че в компанията недоумяват защо се прави връзка между "Лев инс" и Алексей Петров и подчерта, че Алексей Петров не е акционер на компанията, няма никакъв договор и не е неин служител.

По думите му, след атаката спрямо „Лев инс" представители на израелските акционери са се срещнали с израелския посланик в България, който се е срещнал с прокурор, на когото е предоставил специално писмо на акционера и в отговор прокурорът е пое ангажимент в рамките на 10 дни да представи официална информация и да ни разясни цялата ситуация.

Шнайдер уточни, че става въпрос за главният прокурор Борис Велчев и допълни, че обещаните 10 дни изтичат утре.
„Ние се надяваме утре иззетата ни документация да ни бъде върната и да възобновим нормалния ритъм на работа", каза още Шаул Шнайдер.

По въпроса какво биха предприели ако това не се случи, представителите на акционерите и ръководството на „Лев инс" казаха, че са подготвили своя реакция и че тя ще бъде обявена на пресконференция, ако се наложи.

Акционерите изразиха надежда за благоприятен изход от ситуацията, но все пак отбелязаха, че ако ситуацията ги принуди - „съществува българско право; съществува европейско право."

„Ние сме за ред и законност. Всички стискаме палци на правителството да се пребори с престъпността и корупцията. Но искаме да знаем защо без юридически документи ни беше попречено да си вършим работата", заяви изпълнителният директор на „Лев Инс" Стефан Софиянски.

„Учудващо е ,че сега, когато България е член на ЕС, може да се случи подобно нещо без официален документ", коментира Шнайдер.

Той подчерта, че повече от 40% от „Лев Инс" се държи от израелски инвеститори и изрази опасение, че случилото се може да отблъсне много израелски инвеститори и да ги разколебае в намеренията им да продължат да инвестират в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4726 |20.02.2010 Архивите да проговорят, искат от РЗС . 2| 5241 |16.02.2010 Натискали служител на МФ за "Левски Спартак" . 0| 4669 |10.02.2010 Искат имущество за над 7 млн. лв. от Коце Маца . 5| 4849 |09.02.2010 Натискат Юруков да изпее съучастниците си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads