Реклама / Ads
0| 2666 |13.08.2022 НОВИНИ

„Левски“ иска да измие срама от мача с „Хамрун“, претендира за „грубо нарушение“ на правилата

.
Николай Михайлов Източник: БГНЕС
Футболният клуб „Левски“ явно иска да измие срама от мача с „Хамрун Спартанс“. На официалния си сайт сините съобщиха, че са пожелали преиграване на реванша от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите с малтийците.
 

От съобщението става ясно, че ръководството на сините претендират за „допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача“.

 

Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА.

 

Вижте съобщението на сините без редакторска намеса:

 

„Левскари,

 

Уведомяваме Ви, че в петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с „Хамрун“.

 

Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача.

 

Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА.

 

Причината е, че след гола на Цунами за 1:1 малтийците подновиха играта от центъра, но още преди това да се случи футболистът на гостите Додо навлиза поне 5 метра в половината на Левски. Точно към него е насочена дългата топка, която той връща и неговият съотборник Райън Камензули вкара за 1:2.

 

Правилникът изисква реферът да нареди ново изпълнение на центъра, ако двата отбора не са в собствените си половини преди топката да направи един пълен оборот, след като бъде докосната от футболиста, който изпълнява началния удар“.

 

На 11 август „Левски“ записа едно от най-конфузните си отпадания в европейските клубни турнири след 1:2 от малтийския Хамрун Спартанс и 1:4 при последвалите дузпи на стадион „Георги Аспарухов“ в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, и то пред пълни „сини“ трибуни.

 

До голяма степен отговорност може да се търси във вратаря на „Левски“ Николай Михайлов, който имаше пряка вина и за двете попадения на съперника - при първото спаси, но изпусна топката, а при второто излезе неразчетено и остави вратата си празна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2641 |12.08.2022 Пеевски внесе съдебен иск в САЩ, иска да го извадят от „Магнитски“ . 0| 2940 |12.08.2022 Корнелия Нинова натиска за незабавни преговори с ”Газпром” . 0| 8743 |11.08.2022 БОЕЦ стартира подписка за импийчмънт на Румен Радев . 0| 2694 |11.08.2022 Протест в Лом заради убийство, хората искат справедливост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads