Реклама / Ads
3| 3211 |05.03.2021 НОВИНИ

Личен лекар за хаоса с ваксините: На този етап сме на брифинги и обещания

.
На този етап сме на брифинги, на обещания. Ние на обещания не вярваме, ние вярваме на факти и на действия. Лични лекари правят ваксини, които не се водят на тяхната практика.
 

За това съобщи пред БНР общопрактикуващият лекар д-р Станислава Крайселска. На места има проблеми с обработката на партидни номера на ваксините, които не са били описани коректно от РЗИ, посочи тя в предаването.

 

„Масово се оказва, че на тяхното име, на тяхното лечебно заведение не се води отпусната ваксина. И ги отхвърля. И се оказва, че тази ваксина се води на някой друг медицински център.“В списъка на д-р Станислава Крайселска има 120 чакащи за ваксина, 90 души вече са имунизирани, от тях 82 са били пациенти от рисковите групи, а на други 8 са били поставени ваксини, за да не се похабяват дози. Сред ваксинираните засега няма разболели се. „Те всички се притесняват и при първата доза, и при втората“, разказа тя.


Личните лекари са пренебрегнати в снабдяването с ваксини, категорична е д-р Крайселска. Малко заприличахме на филма „Игрите на глада“, смята тя.

„Идват големите центрове, пълнят флаконите, на нас ни казват „Обаждайте се“.

Д-р Крайселска пита лотария ли да разиграва, за да определи на кого от нейните нуждаещи се пациенти да постави ваксина.


Винаги сме с надежда и на старт да се включим активно, стига някой да ни даде този шанс, декларира общопрактикуващият лекар.

 

Джипитата не са включени в системата за електронно записване за ваксиниране. „Сигурно сме като доведеното дете на здравеопазването“, коментира тя, запитана за причините личните лекари да не фигурират там като вариант.


Хронично болните пациенти на д-р Крайселска не желаят да се ваксинират по фургоните и да се редят на опашка, разказа още тя. 

„В София вълната беше ноември. Другите градове тогава като че ли бяха по-пощадени, в момента при тях е този пик“, отбеляза д-р Станислава Крайселска.

През ноември в нейната практика е имало над 300 души с коронавирус, от един момент нататък спрели да ги броят. Към момента при нея има 33 активни случая, като сред тях има по-млади хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3747 |04.03.2021 Лекар: Ваксинационната кампания в България изглежда хаотична . 6| 3786 |04.03.2021 Лекар: Повече хора се заразяват пред „зелените коридори“, отколкото в ресторантите . 18| 4173 |04.03.2021 Лекар за ”Спутник V”: Може да е ладата сред ваксините, но ще доведе всички до крайната цел . 3| 3176 |04.03.2021 Евроагенцията по лекарства обсъжда дали да пусне в ЕС руската ваксина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads