Реклама / Ads
0| 3683 |04.05.2022 НОВИНИ

Лидерът на БОЕЦ: Радев показа своята зависимост от Кремъл

.
Георги Георгиев
Радев показа своята зависимост от Кремъл, а позицията му по повод войната е антидемократична и античовешка. Това написа в профила си във „Фейсбук“ Георги Георгиев. Той подчерта, че „през тези години в юмрука си Радев е стискал петолъчка“ и че войната в Украйна е свалила много маски.
 

Георгиев заяви, че гражданско движение БОЕЦ през годините е станало обект на „много обвинения, обиди и удари“, „защото не приехме Радев, като носител на промяната“.
 
„Още в началото на първият му мандат, след отказите му да разсекрети стенограмите КТБ, заявихме, че си е част от статуквото. Под статукво разбирайте българската мафия и кремълската пета колон,а преплетени в едно. 4 години Радев гледаше безразлично как наглте ни размазват и чак когато Гешев влезе при него провидя, че в прокуратурата има мафия. Лицемерни бяха и действията му при избора на Гешев. Първо върна указа, за да изиграе някаква героична поза и след това подписа, за да обслужи мафията. А можеше и да не подписва. БОЕЦ му бяхме връчили документ, с който да сезира КС и да спре процедурата“, каза Георгиев. 
 
„Много хора, партии и организации колаборираха с Радев, изграждайки образа му на „борец срещу мафията“, разчитайки, че след това той ще ги вкара във властта“, смята Георгиев. „И донякъде успяха – отровното трио, Манолова, Дончева, Капон и т.н. Те се опитаха да подменят протестите на гражданите срещу мафията на Буда, Пеевски, Гешев, Цацаров и бандата им и да ги представят като протести в подкрепа на президента, а него едва ли не като водач на съпротивата срещу мафията“, категоричен е той.
 
Георгиев съобщи, че „Отровното трио“ и Мая Манолова умишлено са манипулирали протестите така, че президентът да излезе и да го аплодират. „Тичаха около него да се снимат и да му стискат ръката (не тази с петолъчката, а другата). Обвиняваха ни, че внасяме разединение и че нападаме Радев и обслужващите го“, заяви лидерът на БОЕЦ.
 
Той уточни, че целта на БОЕЦ по време на протестите е била да опази борбата чиста и да не позволи компромиси и подмяна. „Затова БОЕЦ държахме блокадата на Орлов мост и фокуса върху целите – оставка на Борисов, Гешев и Кошлуков! Нашата битка бе да отстраним мафията от властта, а тяхната да се докопат до властта. Огромна разлика“, каза Георгиев. 
 
Според Георги Георгиев Лозан Панов е бил прав, кагато нарече Румен Радев „фалшив герой“. Той допълни, че Слави Трифонов, „Продължаваме промяната“, Инициатива „Правосъдие за всеки“ и коалиция „Демократична България“ са обърнали гръб на Панов, който беше един от кандидатите за президентския пост през 2021 г. 
 
„Сега не очаквам някой да се извини на гражданите заради подкрепата им за Радев. Очаквам обаче гражданите да помнят и да не повтарят грешките си“, каза още той.
 
„Предстоят тежки, сложни и опасни времена. Защото щом подушат избори и замирише на власт същите, а и нови лицемери, измамници и властолюбци ще изпълзят да ни убеждават, че са бели ангели. Имаме исторически шанс да се преборим с мафията и да се откъснем от кремълската зависимост. България за първи път от десетилетия да се изправи, като независима, демократична и европейска страна. Нужни са политици с кураж и визия и граждани със сила и смелост да отстояват принципи и цели. Вярвам, че ще се преборим“, каза в заключение Георги Георгиев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3419 |04.05.2022 Зле прикрит путинизъм: Приключва ли възходът на Радев? . 0| 3299 |04.05.2022 Радев: Има натиск върху България чрез евроинституциите за вдигане на ветото за РСМ . 0| 3212 |04.05.2022 Президентът Радев пред студенти: Важно е да не загубим автономността си! Да не сме подчинени на чужд дневен ред . 0| 14663 |04.05.2022 Евгений Кънев: Юмрукът на Радев падна отдавна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads