Реклама / Ads
4| 2617 |24.04.2023 НОВИНИ

Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ - вероятно утре

.
Десислава Атанасова
Вероятно утре ще се проведе лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ, обяви в ефира на Българското национално радио Десислава Атанасова.
 

"Лидерският разговор вероятно ще се случи до часове, предполагам утре. Това трябва да е съобразено с програмите на всички председатели на парламентарни групи. Трябва да има откровен разговор с всички лидери и политически групи в парламента. Изключително много предизвикателства има", посочи Атанасова. 

 

Тя подчерта, че “всички варианти са възможни и не са изчерпани”, а целта е стабилно и редовно правителство. По думите й щети може би ще понесат всички формации, но рискът трябва да бъде поет. 

 

По-рано днес в телевизионния ефир трима от ГЕРБ обясниха, че настояват да има редовно правителство, но то трябва да е при техните условия - от партията недоумяват как ПП-ДБ отказва да подкрепи ГЕРБ с първия мандат, но настоява за реализиране на кабинет с втория мандат и за подкрепата на Борисовата партия. 

 

По думите на Атанасова основният вариант е ГЕРБ да убедят ПП-ДБ, че трябва да споделят отговорността за общо правителство. 

 

“Тук мандатите нямат значение, дали ще се реализира с първия или втория мандат. Ако срещаме съпротива и търсене на индулгенция зад решения на националните съвети, в смисъла на - ние с ГЕРБ никога няма да управляваме, няма да бъдем в общо правителство, но искаме тяхната подкрепа, ако получим втория мандат, то разговорът става абсолютно безпредметен. Въпреки това ще опитаме още веднъж. След това е напълно естествено да поканим всички останали на разговори за това какво следва”, коментира Атанасова. 

 

“Ако не се договорим за общо управление с равно участие, тогава е напълно безсмислено да продължават разговорите, които да симулират добрия тон, а да не стигат до краен резултат”, добави тя. 

 

Припомняме, че миналата седмица самата Атанасова подочи, че от ГЕРБ желаят именно те да излъчат премиер, защото разполагат с по-голяма електорална тежест. Кирил Петков обаче отказа подобна идея. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3084 |22.04.2023 Йордан Божилов: Войната в Украйна е и война на ценности, война за визията на страните за международния ред . 15| 2734 |21.04.2023 Борисов поиска лидерска среща с ПП-ДБ, ако очакват подкрепа за втория мандат . 0| 2930 |20.04.2023 Демерджиев и румънския му колега Лучиан Николае Боде обсъдиха трафика по границите между двете държави . 14| 3440 |19.04.2023 След среща с ”Възраждане” депутатът Борисов пак гледа към избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads