Реклама / Ads
0| 12237 |10.04.2022 НОВИНИ

Лицето на „освобождението“: Мъж с отрязани ръце и изнасилена бременна жена /18+/

.
В Макаров, Киевска област, ръцете на 80-годишен мъж бяха отрязани пред дъщеря му. Почина от раните си, а в Ирпин 20-годишна бременна жена беше изнасилена от двама обитатели, които по-късно загубиха нейното дете. Това разказа комисарят на Върховната Рада по правата на човека Людмила Денисова за зверствата на руснаците в Украйна.
 

„След освобождението на населените места от руските окупатори има десетки и стотици измъчени, осакатени хора, подложени на ужасни мъчения – това е лицето на „освобождението“, което дойде в Украйна“, написа омбудсманът в Телеграм, цитирана от УНИАН.

 

Според нея в село Макаров, Киевска област, 80-годишен мъж е бил отрязан ръцете си пред дъщеря си - той е починал от раните си.

 

Освен това в Ирпен 20-годишна бременна жена е била изнасилена от двама окупатори и впоследствие губи детето си.

 

В Херсонска област 60-годишен мъж е бит в присъствието на дъщеря си - с приклади и тояги.

 

„По време на окупацията на селата Ягиде и Лукашовка в Черниговска област руските нашественици създават своя щаб в църквата „Възнесение Господне“. Те откриват телата на хора, вероятно местни жители, които са разстреляни от руските военни", казва Денисова.

 

Тя подчертава, че терорът, малтретирането и убийствата на цивилни в окупираните територии е военно престъпление, дефинирано от Устава на Международния военен трибунал и Римския статут на Международния наказателен съд, както и нарушения на Женевската конвенция за защита на цивилното население.

 

„Призовавам Комисията на ООН за разследване на нарушенията на правата на човека по време на руската военна инвазия в Украйна и експертната мисия, създадена от държавите-членки на ОССЕ в съответствие с Московския механизъм, да вземат предвид тези факти за военни престъпления и нарушения на правата на човека. на Руската федерация в Украйна“, призова комисарят.

 

Без обувки и бельо: Руснаците държат повече от 400 мариуполци в концентрационен лагер

 

Денисова, позовавайки се на информация на загрижени руснаци, съобщи още, че повече от 400 мариуполци са били държани в концентрационен лагер в Пензенска област.
 
„Днес проведох разговор с граждани на Руската федерация, които подкрепят Украйна. Те съобщиха за лагер за насилствено депортирани от Украйна мариуполци в Пензенска област. Това е институция от затворен тип с няколко сгради, оградена с ограда и под охрана, на входа има контролно-пропускателен пункт. Свободата на движение на нашите граждани е ограничена – забранено е напускането на лагера“, каза тя.

 

По думите й предимно има жени и 147 деца на различна възраст, включително бебета. Тези дни се очакват още насилствено депортирани хора, приблизително 150 души.

 

Според омбудсмана украинците там са в изключително тежко и депресирано състояние, не знаят в кой регион на Руската федерация са и кога ще бъдат взети. Не им се дава никаква информация.

 

„Хората живеят в лагера от няколко седмици. Нямат дрехи, обувки, дори бельо“, написа Денисова. Сега руски активисти събират средства, храна и дрехи, за да помогнат на насилствено депортираните граждани на Украйна.

 

Те съобщават, че в Пензенска област има още три подобни лагера, в които през февруари преди войната са откарани жителите на окупираните територии на Донецка и Луганска области. По това време почти 90 000 жители на окупираните територии на Донбас са депортирани по принуда. Според активистите украинците са насилствено преместени в различни региони на Руската федерация, включително Хабаровск.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4282 |24.02.2022 Илиян Василев: Това е лицето на военнопрестъпник. След 77 години мир в Европа отново има война . 1| 3157 |27.01.2022 Калоян Паргов: Холокостът остави дълбок белег върху лицето на Европа . 8| 4578 |07.01.2022 Светльо Витков: Българинът няма да изчезне от лицето на земята дори от инат . 9| 8465 |01.01.2022 Нова Зеландия: За пръв път жена маори, с традиционна татуировка на лицето, стана водещ на новините в праймтайм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads