Реклама / Ads
0| 3963 |13.07.2022 НОВИНИ

Любо Кольовски: Питанки към Европейския парламент за експертизата и кюлчетата на Борисов

.
Любо Кольовски
Преди да повярваме на българската прокуратура: Кой, как и с какви доказателства ще ни убеди, че изследваните сега снимки са точно тези, които са изследвали първите експерти? И... възможна ли е подмяна с ”нови” манипулиран записи.

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна" показва, че те са били манипулирани. Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски. Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратурата.

 

"Експертизата показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има много несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, на водните знаци, холографските стикери, светлината и сенките на обектите".


По-късно евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков заяви: "Тази петорна компютърна експертиза показва, че снимките са били манипулирани, че резолюцията на част от обектите в снимките като парите и златните кюлчета се различава от тази на останалите обекти в снимките. Оказа се също така, че по време на разпитите със служители в резиденцията те никога не са виждали подобни обекти и че самите данни в снимките навеждат на мисълта, че те са направени в порядъка на година и половина, но изследванията на експертите показват, че обектите в снимките не са помръднали тази година и половина, та заключението, което направи г-н Здеховски е, че самите снимки и видеото са били манипулирани с цел да наведат на дадени изводи, макар те в случая да не са валидни".

 

Коментар и питанки:


1. Защо тази петорна експертиза се забави толкова дълго?


2. Предишните две независими експертизи на две независими лаборатории, направени непосредствено след оповестяването на снимките, излязоха с твърдение, че снимките не са манипулирани? Ще се потърси ли отговорност на тези две независими чуждестранни лаборатории?


3. Данните се базират на петорна компютърна експертиза, назначена от българската прокуратура. И това донякъде обяснява колко меродавна е петорната експертиза.


4. Европейският парламент ще направи ли одит на прокуратурата в Мадрид във връзка с проточилото се дело за къщата в Барселона и прането на едни мръсни 5 млн. евро?


5. Защо Европейският парламент в лицето на някой си Томаш ни има за идиоти?


Да си припомним между другото, че когато гръмна скандалът със снимките, Борисов косвено си призна, че има чекмеджета с кюлчета, пачки евро и пищов. Дори каза публично, че знае коя е Мата Хари, която е преодоляла НСО и умишлено е внесла кинтите и кюлчетата.

 

Любо Кольовски, фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4797 |11.07.2022 Любомир Аламанов: Грозна брадавица виси над всички нас . 0| 3709 |10.07.2022 Майката на Симона: Не е била в колата на Семерджиев и двамата не са любовници . 0| 2518 |06.07.2022 Любомир Аламанов: Политици използват комуникационни инструменти за насаждане на страх . 0| 3190 |05.07.2022 Близки на застреляния Любо Иванов алармират Гешев, че разследването закуца
Реклама / Ads