Реклама / Ads
16| 3922 |19.06.2023 НОВИНИ

Психиатърът д-р Любомир Канов: Идеята за пилона ”Рожен” за мен е грандиозна безсмислица

.
Д-р Любомир Канов, психиатър Източник: БГНЕС
Идеята за пилона ”Рожен” за мен е грандиозна безсмислица. Това е героичен опит за величие по погрешен начин. В отчаян опит да се направи нещо добро и обединяващо, се избира жест, който не само е неестетичен и нелеп в прекрасната природа на Родопите, но не възвеличава никого и нищо.
 

Това мнение изрази пред БНР психиатърът д-р Любомир Канов. 

 

По думите му по-дребните знаци на национално достойнство, които се изразяват през изкуство и постижения в реалната култура, имат по-съществено значение за възвеличаване на душата на българина и за обединяване около висококултурни стойности, а не около високи пилони. 

 

"Има един психологически закон, че ниското иска да бъде високо. Това се базира върху желанието да бъдеш там, където не можеш да бъдеш. В този смисъл инфантилни хора, че и цели народи, изпадат в псевдо патриотична възбуда, добре известна на Балканите от десетилетия. Това е незряла реакция и желание да пораснеш, след като си инфантилен и недорасъл. Въпреки че в основата си това е доброволна и благородна идея, тя е неуместна, защото има много по-добри начини да се покаже значимост, величие, великодушие, културно значение", каза още психиатърът.

 

Специалистът коментира и актуалната обстановка в страната.

 

"Тягостно е, че толкова често и безочливо различни хора засягат национални идеали и герои, застават в героични пози. Това, което произтича от позьорското заявление на бившия главен прокурор Иван Гешев, ме впечатли с това, че нямало да мълчи, сякаш досега е бил сковаван от някаква омерта и е решил да се освободи. Странна метаморфоза, при положение че притежава толкова много информация... Коалицията между престъпния свят и съдебната система и между политици, свързани с бившите служби, от десетилетия диктува какво представлява правосъдната система в България", отбеляза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2680 |19.06.2023 Старши комисар Любомир Николов оглавява Столичната полиция . 1| 2792 |18.06.2023 Културологът проф. Любомир Стайков: Политиците не си дават сметка за начина, по който функционират медиите . 1| 2790 |08.06.2023 Любомир Аламанов: Политиците трябва да знаят, че са контролирани . 10| 3081 |02.06.2023 Любомир Аламанов: На 2-и юни можем само да кажем, че трябва да се пазим от Псевдопатриотите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads