Реклама / Ads
4| 4391 |09.11.2023 НОВИНИ

Любомир Стефанов: Общините се управляват от изключително смесени и странни сглобки

.
Любомир Стефанов
"Липсва коалиционно споразумение от всякакъв тип. Всеки по-съществен вътрешен или външен трус пак ни връща на точка 0". Това посочи политологът Любомир Стефанов, преподавател в Нов български университет.
 

"Заявката за амбициозно управление така и не бе подплатена от структурен документ с хоризонти. Затова са абсолютно належащи и на дневен ред въпросите, които излизат след местните избори. Всеки влиза с различна фрустрация в този разговор", посочи той в ефира на БНР. 


"Коалициите, които последваха и ще последват по места, са прагматични. България живее в коалиционно управление на местната власт от 30 години", изтъкна той.

 

"По места общините се управляват от изключително смесени и странни сглобки", обясни политологът.

 

Десницата в София така и никога не се материализира, но продължаваме да говорим за нея като за някакво автентично дясно, подчерта политологът.

 

"Аз нито го знам къде живее, нито с какво се храни, нито къде спи или какво пие. Това е сбърканият ни прочит. Лесно и услужливо лепим етикети наляво и надясно, без да знаем какво е лявото в българския контекст и прочит и какво е дясното. Дясно в България на практика отсъства. То е маргинализирано, защото никой не го предлага, не го рекламира. Политиците злоупотребяват с тези политически топуси на картата и създават повече смут, отколкото яснота. Това са лесно разпознаваеми клишета от политическата идеология".

 

"Модерно ляво в България няма. Има няколко бели лястовички, въртящи се около БСП. БСП се страхува да поеме рязко отчетлив курс на модернизация и продължава да залага на сигурното, което ѝ дава някакви резултати", изказа мнение Любомир Стефанов.

 

Той определи ИТН като антисистемна партия, умалена версия на "Възраждане". Като ги нарече "може би скритите големи печеливши", защото не само са се върнали в парламента, но имат и представители по места, той допълни:

 

"Очевидно са научили как да оцеляват в този противоречив български пейзаж".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4397 |09.11.2023 Кворумът днес не се провали, депутатите започнаха отново работа . 35| 4486 |09.11.2023 ISW: Путин ще опита да задържи властта си, като избягва темата за Украйна. Украинските сили продължиха операциите към Бахмут . 12| 4577 |09.11.2023 Михалев, ПП-ДБ: В ротацията Денков-Габриел може да влезе и трето лице . 5| 6074 |09.11.2023 Владислав Панев: Ако има данни за престъпление, Йоловски и Стойнов трябва да бъдат освободени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads