Реклама / Ads
0| 3779 |04.05.2022 НОВИНИ

Людмила Денисова: Депортират насилствено децата в Русия

.
Людмила Денисова
Руснаците целенасочено унищожават националната идентичност на украинските деца, заяви комисарят на Върховната Рада по правата на човека в Украйна Людмила Денисова. Тя обяви геноцид, тъй като децата са насилствено депортирани от Украйна в Русия и националната им идентичност е унищожена от пропаганда.
 

Денисова съобщи, че „окупаторите принуждават учениците от т.нар. „кадетски корпус“ от окупираните територии да участват във войната срещу Украйна. Тя написа това в канала си в „Телеграм“.

 

На среща с делегация на международната неправителствена организация „Save the Children“ тя акцентира върху насилственото депортиране от окупаторите на украински граждани на територията на Руската федерация, включително и на деца.

„Окупаторът планира да даде евакуираните украински сираци и деца, лишени от родителски грижи, за осиновяване по опростена процедура на руски приемни семейства. След това документите, потвърждаващи украинския произход на децата, ще бъдат унищожени", каза Денисова, цитирана от "Евроком".

 

Тя информира, че „в Русия и на временно окупираните от нея територии на Украйна нашите деца са принудени да изучават руски език и пропаганда, унищожавайки националната им идентичност“.

 

„В Крим и във Временно окупираните територии на Украйна се засилва милитаризацията на украинските деца. Вече има две жертви сред учениците от т.нар. „кадетски корпус“, които са принудени от нашествениците да участват във военни действия срещу Украйна“, пише Денисова.

 

Тя подчерта, че всички тези действия на Руската федерация попадат в определението за геноцид на украинския народ и информира, че горещата линия на комисаря на Върховната Рада вече е получила заявки за издирване на изчезнали 1889 деца.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че нашествениците са депортирали 1,1 милиона души от Украйна, включително почти 200 000 деца.

Русия използва украински деца в събития в подкрепа на войната срещу Украйна.

 

В окупирания Севастопол се проведе музикален маратон „За свят без нацизъм“. Нашествениците посветиха събитието на паметта на хора, които са били „измъчвани от фашистите – украински националисти“. В пропагандното събитие участваха и деца, облечени във военни униформи и със знамена на Руската федерация, съобщи „Украйна 24“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4559 |09.04.2017 Искали да депортират терориста от Стокхолм . 3| 6522 |05.07.2013 Людмила Петкова оглавява НС на НЗОК . 86| 8696 |19.10.2012 Гневни студенти щурмуваха конференцията за Людмила Живкова . 45| 8987 |18.10.2012 Людмила Живкова люто изпокара десните с Алма Матер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads