Реклама / Ads
12| 7503 |26.04.2023 НОВИНИ

Лют скандал между Харизанов и Горан Благоев заради хартиената коалиция и "Турски поток"

.
Като "изтъркана смешка" определи словосъчетанието "хартиена коалиция" Георги Харизанов в предаването "Честно казано с Люба Кулезич". Създателят на така наречения Институт за дясна политика, известен като "институтът на ГЕРБ", влезе в ново амплоа след като напусна Euronews Bulgaria и изглежда, че по всяка вероятност анализаторът е на амбразурата, за да брани Бойко Борисов и свитата му.
 

Харизанов изглежда се забавляваше в ефира на телевизия "Евроком". Смешно му беше определението "хартиена коалиция", дадено на ГЕРБ, БСП и ДПС, с чиято помощ бе върната хартиената бюлетина в предишното Народно събрание. Той заяви, че "хартиена коалиция" има в редица държави, в които се гласува с хартиена бюлетина.

 

Контрира го обаче самата Люба Кулезич, която заяви, че в тези държави хартиената бюлетина не е предпоставка за изборни измами, какъвто обаче е случаят у нас.

 

Горан Благоев и Георги Харизанов се скараха и на тема енергетика. Двамата заговориха за "Турски поток", но Харизанов се ядоса и заяви, че Горан Благоев нищо не разбира от енергетика:

 

“Не знам дали сте забелязали - пореден пакет санкции има срещу Русия и там категорично се иска спиране на всички газопреносни системи, които заобикалят Украйна. Ерго - “Турски поток”, заяви Горан Благоев, което видимо предизвика смях у Георги Харизанов. 

 

“Засмях се, защото е смешно. Кой е този “Турски поток”?, попита Харизанов. 

“Турски поток е този, който не отделя никаква тръба за България, дори в райони, в които може”, обясни Горан Благоев. 

 

“Плачевни са познанията ви за “Турски поток”. Не говорете лъжи в ефир”, призова Харизанов. 

 

“Получаваме ли азерски газ по тази мрежа?” 

 

“Нямам представа, вие също”, повтори няколко пъти Харизанов.

 

“Получаваме азерски газ. Откъде сме сигурни, че този газ не е азерски газ, и руският газ не заобикаля Украйна и не отива в Сърбия?”, попита Горан Благоев, според когото те минават по различно време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2693 |26.04.2023 Мустафа Карадайъ: Вчера чухме в разговорите между жертви и палачи, че е имало прошка . 0| 2657 |26.04.2023 Британският вътрешен министър: Евакуирахме между 200 и 300 от гражданите си в Судан . 40| 8364 |25.04.2023 Скандал в ООН: Посланикът на Израел напусна заседание, възмутен от руския външен министър . 3| 2735 |25.04.2023 Гутериш предупреждава: Напрежението между големите сили е на "исторически връх"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads