Реклама / Ads
26| 4156 |15.12.2020 НОВИНИ

Локдаунът може би ще продължи и след 21 декември

.
д-р Николай Брънзалов
Решението за удължаване на противоепидемичните мерки у нас е взето, но не е обявено. Това става ясно от интервюто на д-р Николай Брънзалов от Българския лекарски съюз в ефира на Българската национална телевизия.
 

"Мерките трябва да останат и по време на новогодишните празници. Това е тежко решение и много хора ще са недоволни от него. Цифрите не показват, че намаляват новозаразените, а напротив. В момента се образува плато, но не можем да кажем, че имаме постигнати добри резултати. Затова подкрепихме правителството в това решение и разбирам, че за всички е много трудно, но трябва да се направят жертви. Това касае човешки животи", посочи Брънзалов.

 

Не е ясно обаче докога ще бъдат удължени те. Това спорерд лекаря ще стане ясно от цифрите.

 

"Не желаем мерките напук на някого, желаем го заради системата. Тя наистина се задъхва. Вече няма почти човек от обществото, който да не е пострадал от COVID-19. Тези мерки са за добро на всички нас. Апелирам към съпричастност и то не само за моите колеги, които действително са на ръба на силите си, а за цялото население, за да се запазим колкото се може повече оцелели, след края на пандемията", посочи Брънзалов.

 

Според непотвърдена информация ваксината срещу COVID-19 ще бъде доставена в България по-рано от предвиденото - вероятно преди Нова година. Дотук се стигна, след като днес стана ясно, че Европейската агенция по лекарствата ще одобри разработката на Pfizer/BioNTech на 23 декември, а не седмица по-късно, както бе предвидено първоначално.

 

"Надявам се, че тук ще има много бърза реакция от страна на Агенцията по лекарствата", посочи още Брънзалов.

 

Той изрази надежда процентът на медиците, изразили желание за имунизация, да се увеличи и призова да се отговори на няколко въпроса, които ще помогнат на личните лекари.

 

"В България още няма кратка характеристика на продукта, колко ще е траен имунитета след поставяне на ваксината, при какви пациенти не трябва да се поставя. Трябва да сме запознати, за да я прилагаме правилно".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3268 |15.12.2020 Германски източници: Ваксината на Pfizer може да бъде одобрена преди Коледа . 47| 4243 |15.12.2020 Кобрата: Можех да победя Джошуа. Ако е мъж на място, би дал реванш . 35| 3404 |14.12.2020 Богдан Кирилов: До 5 дни ваксината на Pfizer може да стои в хладилниците на джипитата . 14| 3245 |14.12.2020 Лъчезар Борисов: Икономика без хора не може. Мерките бяха навременни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads