Реклама / Ads
0| 3154 |20.06.2022 НОВИНИ

Лорер загатна за разговори с ГЕРБ и ДПС, ако Борисов и Карадайъ не са лидери

.
Обнадежден, че вотът на недоверие срещу правителството няма да мине изглежда е Даниел Лорер. Пред bTV той определи мотивите, с които той бе внесен, като неясни, а освен това счита, че ще се намерят депутати от всички формации, които да подкрепят кабинета на Кирил Петков. Лорер загатна още, че ако Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ слязат от лидерските си постове в ГЕРБ и ДПС и ръководството на двете партии бъде сменено, е възможно да има преговори за ново правителство.
 

"Мотивите за вота на недоверие са ясни за всички - най-после правителството започна да показва резултати в борбата с корупцията и явно не се хареса на онези, гласували оставката на Никола Минчев. Вече знаем, че спецправосъдието е в миналото, “Капитан Андреево”, прекъсването на зависимостта от руски енергоизточници. Това им дойде изведнъж, защото те предпочетоха в обстановка, в която гласуваме актуализация на бюджет за страната, да я хвърлят в хаос", посочи Лорер. 


Лорер не отговори дали вижда шанс коалицията да се събере отново. Посочи, че е важно "да няма личностни конфликти и замеряне с думи". Постоянното настояване от ИТН, че ги обиждаме и не ги уважаваме е пример за това, че част от нещата, които те искат, не се случват по нещата, които те искат и те го ескалират емоционално. Никой друг от партиите в коалицията не се е обадил, обясни Лорер. 


Дали "Продължаваме промяната" ще преговаря с ГЕРБ и ДПС за съставяне на нов кабинет при евентуално завъртане на парламентарната рулетка, не стана ясно. По думите на Даниел Лорер категорично със сегашното ръководство на ГЕРБ и ДПС не може да има разговори, защото тези две формации според ПП са "олицетворение на корупция и течове". Ако Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ слязат от лидерските постове в двете партии обаче, по думите на Лорер това би било "чудесен ден за българската демокрация". 


Според министъра темата с еврочленството на РСМ е "най-удобната дъвка в политиката". 


"Най-важното за тези шест месеца - предишните 10 години никой в Европа и света не бе разбрал каква е нашата позиция. Всички бяха убедени, че ние не искаме да ги пускаме и затова измисляме нови неща. В резултат на нашата работа Европа най-накрая разбра какво е важно за София. Европа застава на страната на един от преговарящите и става гарант, че българската позиция е важна и ще бъде спазвана", посочи още Лорер.


По думите му реформата в правосъдната система е станала заложник на шесте милиарда, които са искали от ИТН за пътища.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11144 |19.06.2022 Вигенин загатна за персонални промени в правителството . 0| 3106 |15.06.2022 Трифонов: Петков е участвал в разговори с чужди дипломати с една цел - национално предателство . 0| 3740 |14.06.2022 Лорер и екипът му поставили рекорд в привличането на инвестиции у нас, твърдят от ПП . 0| 3193 |10.06.2022 Лорер: Зеленият преход се оказва не само екологична, а геополитическа и стратегическа цел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads