Реклама / Ads
18| 9413 |30.04.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Лозан Панов обвини за клипа в Съдебната палата Данаил Кирилов и охраната

.
Лозан Панов Източник: БГНЕС
Председателят на ВКС коментира скандалния клип, в който се размятаха оръжия и се пропагандираше дрога. Той извини отдаването под наем на Съдебната палата от страна на главния секретар на ВКС с трансформация на сюжета, за която няма как да е знаел. Панов прехвърли отговорността върху съдебната охрана и правосъдния министър Данаил Кирилов.
 

Пред членовете на ВСС на онлайн заседанието, което трябва да обсъди дали да му отнеме стопанисването на Съдебната палата, Панов докладва какво е показала проверката на касационния съд по заснемането на клипа.


Сюжетът на американския филм "Да се ожениш млад" бил романтична комедия, докладва Панов за договора, сключен между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Искането било по договор да се ползва за заснемане партерът на Съдебната палата и Зала 5 за заснемане на "атмосферни кадри за видео към саундтрака на филма „Мarried Young“, заяви Панов. "Трейлърът на американската продукция на режисьора Даниел Кауфман официално се разпространява в интернет.


Сюжетът на филма е романтична комедия, в която се разказва за забавната история на младо семейство, в което съпругата е бременна, а мъжът непрекъснато е преследван от анимираното му его.", разказа още шефът на ВКС. На базата на този сюжет главният секретар на ВКС сключил договора за наем за 800 лева. "След направен анализ на събраната информация по казуса, председателят на ВКС счита, че съдът не е бил уведомен добросъвестно предварително за „радикалните творчески мутации“, които ще претърпи сюжетът в клипа към саундтрака на американския филм. Мнението на председателя на ВКС е, че той не е компетентен да дава оценка на художествената стойност на видеото, заснето в сградата на Съдебната палата.


Панов обаче категорично заявява, че не съществува абсолютно никаква възможност при едно добросъвестно поведение от страна на продуцента да информира наемодателя за истинските си намерения, ръководството на ВКС да разреши заснемането на клип с подобно съдържание в сградата на Съдебната палата.


Той продължи с обвинения към охраната на Съдебната палата, която допуснала повече от 16 лица за участие в снимките, както е било по договор. Освен това кадрите били заснети не само на позволените места във фоайето, а и на стълбището, както и на втория и четвъртия етаж пред съдебните зали. Охраната също така била виновна, че е позволила на филмовия екип да влезе в неприлично облекло и да внесе реквизит - оръжията в клипа, и обемисти предмети, което е забранено.


Не съм давал разпореждания, които да отменят разпоредбата, че не се пуска за неприличен вид, заяви Панов. Заради всичко това шефът на ВКС хвърли отговорността за нарушението на договора с филмовата продукция върху правосъдния министър Данаил Кирилов. Панов все пак накрая обяви, че заради нарушенията на договора ВКС ще поиска продукцията да доплати за ползването на Съдебната палата още 2527 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6599 |20.01.2020 БОЕЦ се обърна към Лозан Панов – ВСС да разгледа фалшивите данни за Гешев! . 6| 7610 |05.12.2019 Лозан Панов поиска да се разследва търговия с влияние, заради изказвания на Борисов и Цацаров . 21| 8800 |29.09.2019 Съдия Вл. Цариградска: Прокуратурата има власт да ме обвини, че съм убила президента Кенеди . 15| 10368 |08.07.2019 Елисавета Панова осъди медии на Делян Пеевски за 30 000 лв. за клевета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads