Реклама / Ads
1| 4157 |15.02.2016 НОВИНИ

Лукарски: Дяволът е в детайлите на данък "уикенд"

.
Божидар Лукарски
Търсим най-оптималния вариант за данък „уикенд”. Това стана ясно от изказване пред журналисти на икономическия министър Божидар Лукарски. Най-вероятно щяло да има диференциация на браншовете и всеки сектор щял да се облага с различна ставка.
 
Ще се прегледат европейските практики по отношение на прилагане на подобни данъци в страни членки на Европейския съюз, изтъкна Лукарски.

НАП е поела ангажимент да направи такъв анализ, а самият министър се надява в диалог с бизнеса и работодателските организации да се постигне съгласие как да се прилага данък уикенд.

Желанието на бизнеса не е да няма такъв данък, подчерта Лукарски, а бизнесът искал да се доближим до най-добрите практики в прилагането на този налог.

Винаги съм заставал на страната на бизнеса, увери още икономическият министър. Такъв данък следва да има, но наредбата не е идеална, заяви обаче той.

Лукарски също така призна , че действително при въвеждането му ще има допълнителна административна тежест за бизнеса. Затова и трябвало да се помисли как да се усъвършенства наредбата за прилагането на налога.

Дяволът е в детайлите, притеснен е Божидар Лукарски. Той изрази увереност, че ще се стигне до най-добрата реализация.

Миналата седмица шест работодателски организации предложиха промени в данъчното и осигурително законодателство с цел да се улесни администрирането на данъка върху добавената стойност и намаляване на общата данъчно-осигурителна тежест при използването и отделянето на стоки за лични нужди на данъчно задълженото лице.

Въвеждането на данък "уикенд" предизвика редица несъгласия не само от страна на бизнеса, но и на политически представители, като съпредседателят на РБ Радан Кънев настоя в социалните мрежи за оставката на финансист номер 1 Владислав Горанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4742 |21.11.2015 Ченалова: Не аз съм дяволът в съдебната система . 10| 4594 |02.11.2015 Лукарски: България реши да бъде управлявана от десни кметове . 9| 9496 |27.10.2015 Лукарски: Бензиностанция на „ЕКО Петрол“ предлага 100% фалшив бензин . 0| 4557 |27.10.2015 Лукарски: С ГЕРБ на балотажите сме "ти на мене, аз на тебе"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads