Реклама / Ads
1| 6199 |21.06.2017 НОВИНИ

Лукарски: ГЕРБ използва гласуването за мажоритарен вот за евтин пиар

.
Божидар Лукарски Източник: БГНЕС
ГЕРБ използва референдума на Слави за мажоритарна система за един евтин пиар. ГЕРБ не искаха това гласуване и затова не се случи. Мажоритарната система във вида, който се предложи от Слави Трифонов, се знаеше, че няма да мине в парламента. Тожва заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.
 
Казах още преди време, че ще се изиграе една бутафория. Според Лукарски ГЕРБ използва референдума на Слави за мажоритарна система за един евтин пиар. Цветан Цветанов щеше да обиколи всички телевизии, как Реформаторите не проявяват разбиране, ако ние бяхме партньор. Но нищо не се случи, това бе бутафория, ГЕРБ не искаха това гласуване и затова не се случи това с Патриотите. Мажоритарната система във вида, който се предложи от Слави Трифонов, се знаеше, че няма да мине в парламента, обясни той.

ГЕРБ няма интерес от мажоритарни избори. И българският народ няма интерес от такива мажоритарни избори, добави Лукарски.

Вариантът, който предлага "Воля" се доближава до фернския модел, смята лидерът на СДС. Той информира, че на проведения днес семинар, организиран от "Кондрад Аденауер" и ДБГ за изборната система са представени две системи свързани с мажоритарен елемент - немската и френската - популярни и адекватни за България.

"Кондрад Аденауер" не е панацея. Дълги години помагаше на дясното, после на ГЕРБ. Поиска се да започне едно обединение на дясното. Но това е дълга писта и не трябва обединението да се прави заради самото обединение. То не трябва да е само против Бойко Борисов и не трябва да си избиваме комплекси с една личност.

По думите му сега правителството на Борисов е по-стабилно, защото Радан Канев направил разделителна линия при предишното правителство на ГЕРБ. В същото време той видя едно примириченско участие в управлението на сегашната коалиция, всеки си пази постовете.

Луккарски призна, че не е знаел, че неговият приемник в икономическото министерство министър Караниколов е бил близък хдо Патриотите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6780 |21.06.2017 ”Куха лейка” и ”кумица” за Габриел скараха БСП и ГЕРБ . 1| 5981 |22.06.2017 Жельо Бойчев: ГЕРБ стопира нашите законови предложения, а те нямат дори програма . 0| 6218 |20.06.2017 Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ за катастрофа . 4| 6824 |19.06.2017 Махнаха обещаните от ГЕРБ „полицаи във всяко село“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads