Реклама / Ads
10| 2324 |18.08.2024 НОВИНИ

Лукашенко твърди, че подготвя Беларус за оттеглянето си от президентския пост

.
Александър Лукашенко
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че подготвя гражданите за бъдещото си оттегляне от поста на държавен глава, предаде БТА, цитирайки руската пропагандна агенция ТАСС.
 

"Всички си мислят следното: "30 години са много, това е лудост". Има само няколко души, които работят по 30 години (като президенти). И хората свикнаха с това: той е тук и никой друг... Погрешно е. Подготвям хората за този ход (напускането на президентския пост), не искам да има разочарование или провал", каза Лукашенко в интервю за телевизия "Русия-1".





В същото време днес Лукашенко каза, че Украйна е разположила повече от 120 000 войници по границата си с Беларус и че в отговор на това Минск е разположил близо една трета от въоръжените си сили по цялата обща граница.

 

Професионалната армия на Беларус има около 48 000 войници. Има и около 12 000 военнослужещи в държавните гранични войски според военния баланс за 2022 г. на Международния институт за стратегически изследвания, отбелязва Ройтерс.

 

Вчера от Киев казаха, че няма признаци за струпване на беларуски войски по общата граница.

 

Беларуският лидер, който е верен съюзник на Владимир Путин, говореше на фона на украинското нахлуване в Русия, започнало на 6 август, когато хиляди войници на Киев преминаха ударно западната граница на Русия, предизвиквайки огромно объркване сред висшите военни на Путин.





Ситуацията по границата между Украйна и Беларус остава без видими промени, заяви днес пред Укринформ говорителят на украинската Държавна гранична служба Андрий Демченко. 

 

"Ситуацията по границата с Република Беларус не е претърпяла промени. Не наблюдаваме струпване на беларуска военна техника или жива сила", каза Демченко.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2237 |18.08.2024 Нетаняху: Насочете натиска за мирно споразумение в Газа към Хамас . 4| 2643 |18.08.2024 Петър Стойчев е едва 4-ият човек в света с уникално постижение в плуването . 1| 2212 |18.08.2024 Километрично задръстване на Дунав мост, шофьорите чакат часове под жегата . 0| 2241 |18.08.2024 Още трима задържани около инцидента с българи в Халкидики. Доброволец спасил мъжете от по-тежки наранявания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads