Реклама / Ads
1| 2333 |14.08.2024 НОВИНИ

Луксозни возила с пари от ББР: Конфискуват автобомили на Вълка /снимки/

.
Източник: БГНЕС
Изземат три луксозни автомобила, собственост на фирма на Румен Гайтански - Вълка. Това става с разрешение на съда. Според разследването автомобилите са купени с кредит от Българската банка за развитие.
 

Няколко луксозни и скъпи автомобила ще бъдат репатрирани от базата на дружеството "Волф" АД, след като от сутринта прокуратура, антикорупционна комисия и полиция започна обиски в имоти на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка в София, предаде БГНЕС.





Акцията е във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие, за което съобщи Комисията за разследване на корупцията миналия петък.

 

Според разследващите луксозните автомобили са закупени с пари от кредита, отпуснат от ББР.


.

.


.

.

След като бе обискирана розовата сграда на столичната улица "Оборище" в центъра, разследващите се насочиха към булевард „Цариградско шосе“, където три премиум марки автомобили са паркирани в едно от помещенията.

 

Проверяваната фирма притежава 30 луксозни автомобила. Съдът е разпоредил конфискацията на 8 от тях. Първите, които ще бъдат репатрирани са Bugatti, Rolls-Royce и Mercedes. Останалите пет автомобила се издирват.

 

От рано тази сутрин текат обиски в имоти на Гайтански. Комисията за противодействие на корупцията провежда акция във връзка с неправомерно усвоен кредит от ББР. Става дума за близо 150 млн. лв., дадени на фирма, свързана с Вълка.





Акцията тече на адреси в София и в офиси на „Кристална вода” в Кърджали. По предварителни данни се претърсват и адреси, свързани с бившия директор на ББР Стоян Мавродиев.

 

Отново неофициално, има данни, че управителят на фирмите бенефициенти е напуснал страната, поради което той ще бъде задочно обвинен и обявен за издирване. Същото се отнася и за бившия директор на ББР.

 

Името на Румен Гайтански доби публичност през 90-те години на миналия век, когато се оказа, че фирмите му ДИТЦ и "Волф 96" са получили концесията за боклука на София. Тя бе прекратена през 2006 г., след като дружествата отказаха да чистят и столицата осъмна с боклуци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 77239 |14.08.2024 Българската мечта: Да си Вълк, пазен от кучетата и да хапваш курбан на остров Белиз с миски и шеф-овчари . 6| 2982 |14.08.2024 Кредитът от ББР за 150 млн. лв. на фирма, свързана с Гайтански - необезпечен. Договорът - от 2019 г. . 1| 2236 |14.08.2024 И министърът на икономиката остава в новото правителство . 0| 2221 |14.08.2024 Настоящият земеделски министър получил покана да остане в новия кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads