Реклама / Ads
6| 3833 |27.09.2023 НОВИНИ

В Лвов маскират и защитават паметниците си от руски ракети

.
Паметникът на Адам Мицкевич Източник: Meduza
Забележителностите на Лвов са под постоянна заплаха заради руските атаки. Вижте как градските паметници са защитени на петстотин и осемдесетия ден от войната от обстрел.
 

Паметникът на Адам Мицкевич, полски поет и участник в националноосвободителното движение в Полша през 19 век, заобиколен от защитна конструкция. В средата на септември ЮНЕСКО включи обектите на световното наследство в Киев и Лвов като „в опасност“.


.

Статуи около катедралата "Свети Георги."


.
Фонтан "Нептун" в центъра на Лвов, заобиколен от защитна конструкция.

 

Съхраняването на живота на лвовяни е най-важното по време на войната. Страшно е, когато загиват хора. Но ракетите "Калибър" на агресорите като нищо могат да унищожат и сгради от Средновековието и Ренесанса. Затова нека ви разкажем за някои от тях.


Старият град Лвов е погълнал архитектурата на Австрия, Полша, със специален привкус на съветска и украинска. Старият град е територия на исторически и културен резерват.


Сред цветните къщи, които вече са на 400 години, ще усетите духа на древността. Площад Ринок привлича всички с малките си разноцветни къщи в ренесансов стил. Сред тях са "Черната каменна къща" , дворецът Бандинели , дворецът Любомирски , къщата на Корнякт .

 

В сърцето на площад Rynok е кметството на Лвов , в което се помещава градската администрация. Построен е през 1835 г. Над сградата има часовникова кула и площадка за наблюдение. Директно на площада се намира главната аптека на града, така нареченият "Аптечен музей" , който е открит през 1735 г. Външният му вид привлича - украсен е с уникални витражи от виенски художници. Тук е запазена алхимична лаборатория.

 

Историческият център на Лвов , който прилича на голям архитектурен музей, беше включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Истинската гордост на Лвов може да се счита Лвовската опера на името на Соломия Крушелницка , която е построена през 1895-1900 г.

 

Превод от украински ФрогНюз

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4008 |27.09.2023 Таен доклад освети ролята на Европа в производството на дронове за войната на Русия в Украйна . 10| 21000 |27.09.2023 НАП: Васил Божков е платил задълженията си към държавата . 1| 3696 |27.09.2023 Второто теглене на печелившите в играта Троен шанс на игрални зали WINBET е утре вечер . 12| 7413 |27.09.2023 Борисов скочи на Асен Василев заради "донос-бонус"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads