Реклама / Ads
34| 9228 |05.03.2010 НОВИНИ

Мафиоти издали смъртна присъда на Цветан Цветанов

.
Смъртна присъда издали от кръга на „октоподите” за министър Цветан Цветанов. Това наложило да засили охраната си. Новината съобщиха за Frognews.bg източници, близки до Министерството на вътрешните работи.
 

Заплахата била засечена след арестите на Антон Петров-Хамстера, Алексей Петров и други заподозряни за участие в организирана престъпна група, пране на пари, рекет и други престъпления.

И друг път е имало заплахи, но този път нещата са много сериозни. МВР удари масирано престъпни центрове, а не просто пионки от подземния свят и захвърчаха искри, коментират запознати с атаките срещу Цветанов. Споед източници от парламента, в издаването на присъдата били посветени и хора от висшите етажи на властта.

Във вътрешното ведомство има все още немалко служители, свързани с „октоподите”, които изнасят информация. Това заявил министър Цветанов на оперативката миналия понеделник, на която се обсъждали резултатите от досегашните операции и се набелязали следващите ходове за атака на мафията. Сегашното ръководство, политическото в лицето на вицепремиера Цветанов и оперативното, представяно от главния секретар Калин Георгиев, обявили мерки за пресичане теча на тайни. И в МВР, и в ДАНС имало още служители, свързани по различни начини с Алексей Петров и кръга около него. Това били хора, които Петров издигнал на важни постове и които били „чадър” за различни незаконни дейности.

Цветанов се движел напоследък с бронирано БМВ и гардове от НСО. След арестите в акция „Наглите” това били повече превантивни мерки, но след прибирането Алексей Петров и дясната му ръка – Хамстера нещата станали съвсем сериозни. Използваните СРС-та показвали, че заплахата идва от кръгове, които били свързани с двамата по един или друг начин.

Имало дори свадения, че в навечерието на Нова година резервна група за отвличания е била готова да извърши четири похищения, за да компрометира действията на МВР и прокуратурата и за да покаже, че мафията не се бои от акции срещу нея.
Градският прокурор Николай Кокинов и заместникът му Роман Василев също от известно време се движат с охрана. Те обаче отказват да коментират повода за това и ли откъде идват заплахите.

Наблюдатели смятат, че безпрецедентните акции на МВР и магистратурата са изнервили до краен предел престъпния свят, който доскоро се мислеше за недосегаем и някои от босовете са готови на крайни действия, за да си върнат статуквото. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6080 |04.03.2010 Цв. Цветанов: Трактора източи "Кремиковци" . 33| 5982 |26.02.2010 Цветанов: Ако заговоря, ще падат зъби . 13| 5317 |25.02.2010 Лазар Груев скoчи срещу думи на Цветанов . 3| 6446 |25.02.2010 Утре четат присъдата за убитата Радостина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads