Реклама / Ads
4| 4845 |11.01.2024 НОВИНИ

Магдалинчев обяви ВСС за безсмъртен, щял да съществува, докато не преработят законите след промените в Конституцията

.
Боян Магдалинчев
И след промените в Конституцията съм представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС). Тази длъжност е залегнала в Закона за съдебната власт.
 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS представляващият ВСС Боян Магдалинчев, който коментира конституционните промени и съдебната реформа.


"ВСС продължава още да съществува, защото трябва да се променят редица закони, които да се приведат в съответсвие с промените в Конституцията. Мое мнение е, че съдийската и прокурорската колегия съществуват и продължават дейността си. Първо трябва да се приемат законите по промяната на Конституцията и после да се проведе избор на членове на ВСС и Висшия прокурорски съвет. Едва тогава ще почнат да действат двата нови административни органи, приети с промените в Конституцията", обясни той.


"Новите органи ще продължат да си бъдат висши административни органи за съдиите, прокурорите и следователите. Големият спор е дали Пленумът ще продължи да действа. В момента няма Пленум след промените в Конституцията. Двата органа, които изпълняват функциите на Пленума, са съдийската и прокурорската колегии. Проблем е, че тези две колегии не могат пълноценно да изпълняват функциите на Пленума. Сезирали сме министъра на правосъдието за този проблем", разкри Магдалинчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4532 |11.01.2024 Политологът проф. Милена Стефанова: Най-голямата група в СОС е отговорна да си осигури мнозинство . 15| 5036 |11.01.2024 CГC ocъди Kиpил Πeтĸoв дa зaплaти нa Cлaви Tpифoнoв oбeзщeтeниe oт 50 000 лв зa oбидa и ĸлeвeтa . 10| 4656 |11.01.2024 Нинова още смята, че Шенген по въздух и вода е унижение за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads