Реклама / Ads
10| 4977 |21.10.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: „Булгаргаз“ предупреждава ”Топлофикация-София”, че ако не плати 100 млн., доставките ще бъдат застрашени

.
Мая Манолова
„Булгаргаз“ предупреждава с писмо ”Топлофикация-София”, че ако не плати 100 млн. лева, доставките са цялата страна ще бъдат застрашени и то преди старта на отоплителния сезон. Това разкри кандидатът за кмет на София Мая Манолова по БТВ.
 

Йорданка Фандъкова отговори : „Това са регулярни писма. Това е дружество, което рекетира „Топлофикация“. Настоявах да се промени закона, така че да могат да се търсят други източници. „Топлофикация-София “ беше върната със задължение от 500 млн. лв.

Мая Манолова уточни: Моята кампания е зареждаща-срещам се с хора, слушам ги, те ми разказват за проблемите си. Кметът е най-близо до омбудсмана. Затова се чувствам добре.

 

Кметът има правомощия да решава проблемите. Като омбудсман съм предлагала на Столична община да реши проблемите на хората с Топлофикация, например. Но нищо не бе направено. Внесла съм закони за банките, но те отлежават. Властта ми даде ясен знак, че няма да се случи.

 

Отговорих за премиера,  за срещите  ми с него за година са само две. Опитът на премиера е да докаже, че всички са маскари. Задкулисието и тайният кръг, който управлява парите на столичани е в Столична община. Това са бизнесмени, които са до властта. Това са орлетата на г-н Борисов, които управляват столицата. Фандъкова е почтен човек, но остави на други да управляват Столична община. Фирмите могат да се видят във всички големи процедури. Например сметосъбирането и сметопочистването. Процедурите се правят за определени фирми. Има санкции за 4 млн. лева за пет поръчки заради дискриминационни условия. МРРБ спечели първото дело срещу Столична община.

 

Моята кампания е прозрачна, такива са изискванията на Съдебната палата. Веднъж аз съм превела 15 000, веднъж преведох 5000  и съм пратила няколко пъти наема на зали. Имам 9 билборда, които са платени от гражданите. Не водя кампания, в която непрекъснато да атакувам моят опонент. Мръсните удари идват от моя опонент. Има лични нападки и обиди, които отправя срещу мен г-жа Фандъкова. Ще чуете, че съм неинформирана, некомпетентна, че нямам проекти.

 

Ако съм управлявала 14 години столична община, ще имам проекти, разбира се. ГЕРБ имат 1200 билборда, а скочиха срещу моите 9. Вижда се, че сме водили скромна кампания. Кампанията минава в нападки. Хората, които сега са в задръстване, се интересуват кога трафикът ще бъде облекчен, кога въздухът ще бъде почистен.

 

Имам програма с моя екип, за да се решат тези проблеми. Факт е, че въздухът скоро ще има цвят, мирис и вкус.  Предлагам въвеждането на „бял билет“ за дните с най-замърсен въздух. Това означава безплатен градски транспорт. Ще настоявам за енергийни помощи за ток,  парно и газ. Улиците ще се мият 22 пъти, както е записано по договорите. Сега те не се мият 22 пъти.

 

Безотговорно и нечестно  е да няма детска градина за всяко дете. Предлагам програма за изграждане на достатъчно детски градини, за да има за всяко дете. Нито една зелена площ няма да бъде застроена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4002 |12.10.2019 Външно предупреждава за тайфуна в Япония . 25| 5575 |12.10.2019 Мая Манолова: Борисов умишлено ме дискредитира с лъжи, власт не се задържа така . 9| 4118 |07.10.2019 Мая Манолова: В София се лъже на едро . 0| 3734 |01.10.2019 Външно предупреждава за стачката в Атина утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads