Реклама / Ads
1| 9979 |15.11.2022 НОВИНИ

Мая Манолова с ексцентрична идея към депутатите: Вместо хартиени бюлетини да забранят социолозите

.
Мая Манолова
Мая Манолова се развихри с поредно ексцентрично предложение. След клипа, който създава аналогия със сериала от близкото минало ”Спасители на плажа”, днес лидерът на ”Изправи се.БГ” предлага на депутатите вместо въвеждане на хартиената бюлетина, да забранят социологическите проучвания по време на предизборната кампания. Това заяви Манолова във Фейсбук. От формацията днес изпратиха Становище до всички народни представители относно промените в Изборния кодекс.
 

Дали Мая Манола наистина е загрижена за избирателите или това е поредната акция, с която цели да си "вдигне" рейтинга и да придобие популярност сред обществото. Всичко ли е въпрос на ПР и се съизмерва с него.

 

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова отправи поредното предизвикателство към депутатите от Фейсбук. Къде на шега, къде на сериозно Манолова заяви: "Предизвикваме депутатите вместо да връщат хартията и с нея манипулациите на изборите, да направят две важни стъпки: активна регистрация и забрана за социологически проучвания в предизборната кампания."


Мотивацията на Манолова е свързана с извадането на "мъртвите души" от избирателните списъци. По думите й при последното преброяване се оказало, че има разлика от над 1 млн. души между избирателните списъци и реалноживеещото население в България.Тя предлага активната регистрацияда да включва гласувалите от последните няколко избора и всички останали, които желаят да участват в изборите да бъдат дописани.


Мая Манолова се обявява за явен противник и на търговията с влияние, което осъществяват социологическите агенции с резултатите от проучванията. Манолова отправи критики, че това е форма на манипулация: "Вместо хората да следят предизборната кампания, им се набива в глава как да гласуват." Манолова не пощади и поведението на социолозите, което според нея е непрофесионално: "Няма социолог, който да е познал резултатите от изборите, но в същото време обилно манипулират общественото мнение и така търгуват с влияние като внушават, че едни партии няма да влязат в парламента, а други ще са с 10% преднина ще са първи."


Манолова пита защо Нинова се е съгласила да участва в този позорен спектакъл на ГЕРБ и ДПС, които предлагат възможността да се гласува на хартия. Бившата представителка от левицата определи Нинова като "флагман на хартиената коалиция" и посочи, че вероятният мотив на Нинова е свързан с това, че "са ѝ обещали част от изманипулираните гласове, за да повиши резултата си на изборите." Маноло разкритикува: "Експерти смятат, че ГЕРБ ще получи стотици хиляди гласове повече след връщането на хартията. ДПС знаем какво могат на избори."

 

Манолова допълни, че 12 години сме свидетели как ГЕРБ печелят избори, мамят в секционните комисии, правят бюлетини недействителни, отнемат гласове на партии и конкретни кандидати. Манолова сравни предложението на Нинова да не се отчитат изборните протоколи с даване на машините за скрап - унищожава се смисълът от машинно гласуване.

 

Манолова предупреди, че скоро площадите отново ще бъдат пълни и тя ще призове за протест в деня, когато депутатите гласуват връщане на хартиените бюлетини, за да не се допусне измами в изборите. Манолова подчерта: "И се надяваме, че и граждани, и партии, които искат честни избори ще се включат в този протест."

 

Интересно е, ако бъдат забранени социологическите проучвания как партиите ще добият представа за нагласите на своите избиратели. Дали и социолозите ще се зарадват на тази идея? Това предложение е по-скоро като израза "Хляб и зрелища", но май вече и хляб не остана за обикновените хора, а зрелищата са толкова аненични, че приличат на пародия. Предложението на Манолова е като поредната ПР акция, с която тя цели да привлече интересът на аудиторията и да добие дивидент за себе си.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3222 |10.11.2022 Мая Манолова: Ще отправим искане до президентството за помилване на Иванчева . 4| 2868 |04.11.2022 Георг Георгиев с нова ”идея” в пленарна зала - да гласуваме по севернокорейски . 3| 2911 |04.11.2022 Мая Манолова: Връщането на хартиените бюлетини - манипулация на изборите и кражба на гласове . 5| 2794 |02.11.2022 Манолова: България финансира войната - купува евтин руски петрол и го продава скъпо на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads