Реклама / Ads
3| 2925 |04.11.2022 НОВИНИ

Мая Манолова: Връщането на хартиените бюлетини - манипулация на изборите и кражба на гласове

.
Мая Манолова
Активисти на Изправи се България, майките от Системата ни убива и ПП Мир раздадоха на депутатите копия на изборни протоколи с множество задрасквания, корекции, преправяния при влизането на народните представители в сградата на Народното събрание. Днес е предвидено гласуването на първо четене на промените в Изборния кодекс, предвиждащи връщане на хартиеното гласуване.
 

По този повод лидерът на Изправи се България Мая Манолова заяви: "Противопоставяме се на позорния опит да бъдат върнати хартиените бюлетини. Това би означавало манипулация на изборите и кражба на гласове. ГЕРБ ДПС и партията на Нинова не могат да печелят избори по друг начин. Затова връщат хартията, за да влязат в следващото Народно събрание през задния вход."


По думите на Манолова този парламент ще остане в историята като най-зловредния парламент, защото гласува износ на оръжие, хартиената бюлетина и връща статуквото. Според лидера на Изправи се България коалицията, която връща статуквото си избра и председател на парламента и така статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция.


"12 години ГЕРБ така печели избори - с шалшифицирани протоколи. Сега и Нинова е решила да печели избори по този начин. За ДПС е ясно. Пълен позор за депутатите, които за краткия живот на парламента няма да направят нищо за хората, а ще направят така, че да се крадат гласове и да се манипулират изборите." - не спести критиката си Мая Манолова.

 

Тя предупреди, че партиите в парламента нямат намерение да правят правителство, нито да се занимават с проблемите на хората - доходите, сметки, поскъпването на живота. Интересува ги Изборния кодекс, който е точка №1 в тяхната програма и връщането на хартиената бюлетина. Според Манолова това е тържество за брокерите на старите партии от ГЕРБ и ДПС и като техен флагман се присъединяват вносителите начело с Нинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3864 |04.11.2022 Илиян Василев: Вотът за връщането на хартиената бюлетина отразява цялата ретроградност на ГЕРБ . 7| 3626 |04.11.2022 Пред НС в 9ч. започва протестът ”Аларма срещу хартиените бюлетини“ . 3| 2766 |04.11.2022 В парламента обсъждат връщането на хартиената бюлетина и купуването на нови F-16 . 8| 3984 |04.11.2022 Кирил Петков: С хартиените бюлетини ГЕРБ и ДПС искат да неутрализират ПП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads