Реклама / Ads
32| 5480 |27.06.2013 НОВИНИ

Мая Манолова: Не е геройство и поза да се изправиш срещу протестиращите

.
Източник: Снимка: Булфото
Можеш да бъдеш критикуван, руган, нехаресван, дори обиден, но трябва да има разговор. Тази ненормална атмосфера беше всичко друго, но не и опит за диалог. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на парламента Мая Манолова.
 

Запитана как са се развили събитията с полицая, който вчера заплаши, че ще се подпали пред Народното събрание, Манолова отговори: “Вчера веднага след дискусията в парламента с неправителствени организации по Изборния кодекс се свързах с министър Андреева. Не съм лекар, не можах да преценя каква е тежестта на неговото заболяване. Той наистина изглеждаше много измъчен и страдащ. Министър Атанасова се ангажира да се осигури нов преглед на Богдан. Той искаше и среща с министъра на правосъдието по проблеми със съдебни дела. Но това не са неща от дневен ред. Помогнах за това, за което смятах, че има неотложна нужда. Благодаря на министър Атанасова за реакцията и подкрепата”.

На въпрос дали отново ще излезе пред протестиращите, Манолова отговори: “Не искам това да се смята за поза или геройство или за начин протестиращите да бъдат предизвикани. Вчера обаче хората пред парламента не желаеха разговор. Това, което видяхме вчера пред парламента, не бе лицето на протеста. Това вчера не бе спонтанно, а организирано. И самите протестиращи, които излизат всяка вечер, не печелят от едно подобно изкривяване, от една подобна промяна на тяхното лице. Защото тези хора, които бяха вчера срещу мен, не бяха добронамерени. Те крещяха и обиждаха”

“Вчера получих декларацията от 14 авторитетни неправителствени организации – с които съм работила досега и за които моето впечатление е, че са наистина уважаващи правовия ред, правилата и институциите. Меко казано съм изненадата от опита да бъдат поставени ултиматуми пред Народното събрание. То и така е написано в декларацията им – те поставят условие да се включат в подготовката на Изборния кодекс. Но аз с ултиматуми няма да говоря”, подчерта зам.-председателят на Народното събрание.

Тя заяви и нещо друго – гражданските организации при предишното мнозинство нямаха думата. “А аз исках точно това – да се отвори парламента за тях, защото те имат експерти, възможности, знания. Аз съм последният човек, който не е уважавал тяхното мнение и техния глас. Аз съм изумена – какво промени мнението им за 24 часа? Предния ден те приеха да се срещнат с мен, а след протеста на 200 души около парламента, те промениха мнението си”, попита риторично Мая Манолова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5916 |27.06.2013 Манолова: Засегнахме интереси в енергетиката, затова е протестът . 134| 6750 |25.06.2013 Манолова: Президентът се вживява като говорител на протестиращите . 51| 6467 |22.06.2013 М. Манолова: БСП се изложи, но няма огромна поредица от грешки . 56| 6166 |19.06.2013 Мая Манолова: Хората искат ясни правила в новия Изборен кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads