Реклама / Ads
1| 4158 |26.07.2018 НОВИНИ

Мая Манолова ще е посредник между протестиращите хора с увреждания

.
Източник: БГНЕС
Омбудсманът Мая Манолова пое ангажимент да е посредник между двете групи протестиращи хора с увреждания пред Народното събрание. Тя се срещна днес с представители на двете протестни палатки пред парламента.
 

Освен майките на деца с увреждания, национално представителните организации на хората с увреждания също са се установили на протест до Народното събрание с лозунга, като подкрепят осъществяването на реформа, но са против законодателството, формирано и предложено от протестиращите в първата палатка.

 

Манолова е категорична, че проблемите на хората с увреждания са общи и те трябва да седнат на една маса. Манолова пое и ангажимент да върне протестиращите майки на деца с увреждания в работната група, която обсъжда закон за хората с увреждания в социалното министерство. Омбудсманът подчерта, че е притеснително, че освен майките и национално представителните организации имат възражения към реформата, която предстои, както и съмнения дали изобщо ще има такава реформа. Мая Манолова посочи, че до момента от вариантите на закон за хората с увреждания става ясно, че това е имитация на реформа и не се предлага нищо ново. Омбудсманът допълни, че е поела ангажимент да участва активно в работата по закона за хората с увреждания и идния понеделник ще бъде в работната група, като очаква предложения за реформи.

 

Припомняме, конфликтът между протестиращите майки на деца с увреждания и национално представителните организации се задълбочи в рамките на обсъждането на промените в законите за личната помощ и за здравната експертиза. На последното заседание на работната група за реформата към министерството на труда и социалната политика майките обявиха, че напускат разговорите, заради несъгласието с палиативната реформа, която се предлага. От друга страна национално представителните организации се противопоставят на исканията им, като дори обвиниха протестите за грантаджийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4362 |25.07.2018 Разногласията между хората с увреждания пречили на Бисер Петков . 3| 4163 |18.07.2018 Москва е недоволна от споразумението между Скопие и Атина . 1| 3649 |18.07.2018 Около 4% е разликата между ГЕРБ и БСП . 5| 4388 |18.07.2018 КТ Подкрепа: Мая Манолова иска да е батманът на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads