Реклама / Ads
4| 4000 |06.10.2018 НОВИНИ

Майка на дете с увреждане: Горанов не идва на нашите срещи и реформа няма

.
Мая Стоицева
Уврежданията на хората касаят всички министри. Владислав Горанов го няма на нашите срещи, което означава, че няма да има реформа. Социалният министър Бисер Петков е оставен сам, той няма как да провежда реформа. Това заяви в предаването „Тази събота” Мая Стоицева, която е майка на дете с увреждане.
 

За част от управляващите хората с увреждания са излишен разход, който се опитват да си го спестят.  По неясни причини това, което ние предложихме като проекти за закон, потъна. Дали социалният министър не е достатъчно настойчив? Никой от социалното министерство не събра смелост да обясни къде са нашите проекти за хората с увреждания, заяви омбудсманът Мая Манолова.

 

Върнахме вчера текстовете, които бяхме одобрили преди – за финансовата подкрепа, за медицинските изделия, които трябва да отговарят на стандарта, а не да дават боклуци на висока цена, законът за личната помощ отново е на дневен ред, обясни Манолова, която вчера бе на среща с управляващите.

 

Протестите ни продължават. На 10 октомври в 17 часа ще бъдем пред МС. Управляващите настройват всички срещу майките. Искаме премиерът да поеме отговорност. Нека да излезе при нас и да ни обясни защо няма реформа, приканва Мая Стоицева.

 

Омбудсманът коментира и темата за развалената апаратура по хемодиализа във видинската болница.

 

Получила съм множество жалби за проблема с хемодиализата. Има заплахи срещу тези, които пишат жалби. Болните твърдят, че има и друг диализен център във Видин, но в необходимия срок МЗ не е дало лиценз. Най-грозното е, че ръководството на болницата се опитва да прехвърли вината върху починалия 50-годишен мъж, че е пропуснал диализа. Това е недопустимо, заяви Манолова.

 

По думите ѝ, в първите дни на аварията от болницата не били осигурили транспорт за болните до съседните градове.

 

„Ако във Видин имаше алтернатива, нямаше да се стигне до тази ситуация. В момента има и друг човек в много тежко състояние”, каза още омбудсманът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4249 |04.10.2018 Напрежение в „Столипиново”, десетки се събраха заради блъснато от кола дете . 2| 6077 |04.10.2018 Веселин Ранков е блъснал детето в Търнак, следствието поема случая . 4| 5591 |04.10.2018 Бабикян: Наглостта на властта е безкрайна, събудете се хора! . 2| 3793 |04.10.2018 Бившият кмет на Трън, блъснал дете с колата си, отърва затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads