Реклама / Ads
11| 4835 |16.01.2012 НОВИНИ

Майка с две деца горяха като факли в столицата

.
Седмицата стартира с пожари в цялата страна. Майка и двете й дечица изгоряха живи при огнен инцидент в столицата. Пожарът лумнал малко преди 6 сутринта на улица “Кирил и Методий”, недалеч от Женския пазар.
 

 

В ранните часове информацията от свидетели и МВР се разминаваше. Според официалните данни от сутринта жертви нямаше, а десет човека са били извадени невредими след светкавичните действия на огнеборците. “Подпокривното помещение е обгоряло и се разчиства. На първия етаж има магазини, а вторият етаж е пригоден за живеене. От там са изведени десетина души, които не са пострадали”, съобщават от пресцентъра на МВР пред агенция “Фокус”.

 

Очевидци обаче разказват друго, те съобщават и за жертви. “Пожарните много се забавиха, на тавана живее 25-годишната Русанка с двете й деца и изгоряха живи”, обясниха пред “Всеки ден” живущи в района. По думите им в сградата живеят общо 4 ромски семейства от Айтос с около 7 деца и всички са роднини. Една от жените твърди, че са изчезнали и някакви златни украшения от едната стая. Не е ясно откъде е тръгнал огънят, казват, че е от стълбището и е стигнал до горния етаж, и живеещите в сградата не са могли да се качат да спасят децата и жената.

 

При друг пожар, станал днес в Пловдив, загина 85-годишна жена с инициали С.Б. Инцидентът стана малко преди 8.00 часа на ул. „Родопи“ 18.

 

Унищожена е малка част от покъщнината в дома и са опушени около 50 кв. метра стени.

 

Междувременно от полицията съобщиха, че дете на 2г. и 7 месеца е пострадало при пожар в Плевен, откарано е в болница без опасност за живота. То е от ромската махала и е било оставено без надзор с още едно дете. Пожарът възникнал от паднала на земята свещ, с която се осветявали в къщата.

 

По думите им стълбищата към таванското помещение са изгорели и това била причината семейството да не може да се измъкне от огнения капан. До обед мястото на инцидента бе заградено от полицаите, въпреки това официална версия за пожара от МВР не бе съобщена.

Часове по-рано в никополското село Новачене 2-годишно хлапе също пострада при пожар в дома си. В неделя , малко след 11 вечерта свещ подпалва одеялото и други вещи в къща, намираща се в ромската махала. Детето е било оставено без родителски надзор, съобщиха от полицията. Когато пламъците обгърнали стаята, братът на мъника го изнесъл на ръце от помещението.

 

Въпреки намесата му, момченцето е с обгорени крачета и е настанено в отделение по Пластична хирургия на Плевенската болница с изгаряния от втора степен, без опасност за живота му. “Бяхме до магазина за цигари”, оправдали се родителите пред разследващите. Те се жалвали пред униформените , че им спрели тока за неплатени сметки. Изгорял е целият покрив и част от обзавеждането на дома. Огнени инциденти не липсваха и в Южна България. Възрастна жена почина при пожар в апартамента си , а полицай от Криминална полиция осъмна с два подпалени автомобила.


В понеделник около 7.50 часа е получен сигнал за горящ апартамент на пловдивската улица „Родопи” 18. “По първоначални данни при пожара от задушаване е починала 85-годишната С.Б.

 

Унищожена е малак част от покъщнината в дома и са опушени около 50 кв. метра стени. Причините за случилото се са в момент на установяване.”, съобщиха от полицията. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4858 |16.01.2012 Горяха две коли на полицай от Пловдив . 54| 10287 |12.01.2012 Майката на Мирослава: Полицията нищо не свърши... . 1| 6359 |30.12.2011 Коли горяха в Бургас . 14| 5111 |18.12.2011 Още 3 коли горяха снощи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads