Реклама / Ads
0| 4581 |15.11.2022 НОВИНИ

Майката на Сашко се прибира от чужбина. Детето се издирва и в крайните квартали на София

.
Все още няма следа от изчезналото дете
Има информация от бащата на Сашко, че майка му ще се върне от чужбина заради изчезването на детето.
 

Това заяви на брифинг днес директорът на полицията в Перник старши комисар Павел Млеканов.

Родителите на Александър са разделени, а майка му живее в чужбина от години.

"Където има изградено видеонаблюдение в града на общинско ниво, имаме достъп до него и се гледа постоянно. Постоянно се работи, проверяват се сигнали. Самият случай е такъв, обаче, че няма шаблон, по който да се действа", добави още директорът на полицията в Перник и направи призив всички, които имат някаква нинформация или искат да сигнализират по случая да се обаждат първо на 112.

 

Старши комисар Павел Млеканов каза, че бащата не е подлаган на детектор на лъжата, каквито слухове се носят из Перник. Той е разпитан два път и няма противоречия в показанията му като свидетел.

 

Все още няма следа от изчезналия 12-годишен Александър от Перник. Пети ден полиция и доброволци го издирват като разширяват периметъра на търсенето. Обхождането на възможните места, на които може да е момчето, е многократно разширено.

Претърсват се не само Перник и горите около града, а и крайни квартали на София. Реагира се на всеки един сигнал.

 

Логопедите на изчезналия Александър от Перник изпратиха до редакцията на NOVA писмен анализ на поведението на детето.

 

Ето какво пишат те:

Мнението, което ще изразим, е на базата на работата ни със Сашо по време на посещенията му при екипа от логопеди, които работят с него в продължение на една година. Той е изключително жизнено и лъчезарно дете, което не се страхува от хората. В голяма част от случаите дори търси внимание, обича изключително много да прегръща хората, които познава и са от обкръжението му. По отношение на езиковото и говорното му развитие може да се каже, че Сашо има ехолалична реч, която се изразява в повторение на отделни думи или част от изречение, което е чул. Отговаря на елементарни въпроси с една дума. В някои случаи е възможно при задаване на въпрос „как се казваш“ да отговори „Сашо“. Обича да слуша музика и тя го успокоява. Не е агресивен и не проявява автоагресия.

В процеса на работата сме наблюдавали случаи, в които при наличие на храна и някаква напитка в близост до него прави опит да я вземе, да изяде или изпие. По данни от близките е самостоятелен по отношение на хранене и самообслужване.

Сашо е смело дете, което не се страхува от тъмното и дори в някои от случаите по време на провеждане на терапията е изключвал лампата и това дори не го е впечатлявало. Обича реда и не би се изплашил от непознати. В някои от ситуациите може изобщо да не обърне внимание на хора около него. Дори и да забележи хора около себе си, не би бил агресивен и не би тръгнал да бяга. 

Невинаги реагира на името си, в повечето случаи реагира само на познати лица. Реагира на шумове, но е трудно да се предвиди какво би направил в ситуация, при която е изложен на много силно звуково дразнение.

Това са впечатленията ни на базата на проведената логопедична терапия и няма как да предположим какво би направил, ако е поставен в по-стресова ситуация. Силно привързан е към баба му и баща му, които са ангажирани с отглеждането му.

Нямаме представа как би реагирал в реална среда, защото терапията се провежда само и единствено в логопедичните кабинети.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5497 |15.11.2022 Гореща молба: Стига ”експерти” от екрана, които търсят известност на гърба на Сашко! . 3| 7027 |15.11.2022 Криминалистът Б. Ботев е притеснен от обясненията на бащата на изчезналия Сашко . 0| 5347 |14.11.2022 Бабата на Сашко: Майка му е много чувствителна, не можа да издържи да го гледа . 0| 2775 |14.11.2022 Водолази търсят следа от Сашко в пернишките езера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads