Реклама / Ads
5| 2244 |24.08.2024 НОВИНИ

Мъж нападна с нож минувачи на фестивал в Германия. Трима са убити, 9 са тежко ранени

.
Източник: ЕПА/БГНЕС
Трима души бяха убити тази нощ, след като мъж нападна произволно с нож минувачи по време на градски фестивал в германския град Солинген.
 

Няколко души са тежко ранени при атаката. Според свидетелски показания извършителят, който изглеждал като арабин, избягал от местопрестъплението. Полицията предприе широкомащабни действия за издирването му.





Властите съобщиха, че нападението се разглежда като терористична атака. Тя беше извършена на "Фестивал на разнообразието" - тридневно събитие с музика, танци и улични забавления, което отбелязва 650-ата годишнина от основаването на града.

 

"Солинген тагеблат" съобщава, че един от организаторшити на фестивала казал, че спасителната служба се бори за живота на девет души.

 

Солинген празнува своя 650-ти рожден ден на града този уикенд с "Фестивал на разнообразието“. 

 

Полицейски източници съобщиха, че нападението е било извършено на Фронхоф, пазар в центъра на града, където е била разположена сцена за музика на живо.

 

Хиляди хора напуснаха района, след като властите призоваха жителите да запазят спокойствие и да се приберат по домовете си, съобщи местният вестник "Солингер Тагеблат“.

 
Кметът на Солинген Тим Курцбах изрази шока си след нападението, предаде ДПА.





"Тази вечер всички ние в Солинген сме в шок, уплаха и голяма тъга“, написа той на страницата на града във Фейсбук. "Всички искахме да отпразнуваме заедно годишнината на нашия град, а сега трябва да скърбим за загиналите и ранените. Моля се за всички онези, които все още се борят за живота си“, добавя той.

 

Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вуст заяви, че провинцията е обединена от шока и скръбта след нападението в Солинген, при което загинаха трима души, а четирима бяха ранени. 

 

"В тези мрачни часове сърцата и умовете на хората от нашата провинция и извън нея са в Солинген, където акт на брутално и безсмислено насилие удари сърцето на нашата провинция“, каза той в публикация в "Екс". 

 

Той заяви, че цял Северен Рейн-Вестфалия подкрепя жителите на Солинген, особено жертвите и техните семейства. 

 

„Голяма благодарност отправям към многобройните спасители и нашата полиция, които в тези минути се борят за човешкия живот“, каза Вуст.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2280 |24.08.2024 Фестивалът в Жеравна започна, очакват се над 20 хил. посетители . 10| 2515 |24.08.2024 Украинската армия изтласква руските сили от Харковска област . 0| 2193 |24.08.2024 Жители на свищовски села - на протест. Нямат питейна вода с дни . 0| 2296 |24.08.2024 САЩ: Напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads