Реклама / Ads
8| 4057 |12.11.2019 НОВИНИ

Макрон отново атакува международните организации

.
„Нека се разграничим от съжалението на Макрон, който се държи като барабанист, копнеещ за роля в международната политика“, написа сп. "Впрост" Източник: БГНЕС
Френският президент Еманюел Макрон разкритикува хората, които отказват да видят неефективността на международните институции. Този път го направи в реч пред делегатите на Парижкия форум за мир. Така де факто той отново направи препратка към неотдавнашните си критики по адрес на НАТО.
 

"Имаме нужда от повече сътрудничество", каза Макрон пред тридесетина държавни и правителствени ръководители, които участват във форума, предаде БТА.


"Съществува риск от ленивост, при който си казваме, че имаме международни организации, че много ги харесваме, не им задаваме въпроси. А понякога те са изгубили крайната си цел и вече никой не разбира на къде отиват", отбеляза френският президент.

 

"Свенливостта и лицемерието не дават резултати в сегашните времена, защото нашите сънародници виждат това. Ленивостта също не е решение", предупреди Макрон.

 

Така френският президент се опита да отговори на критиките на германския канцлер Ангела Меркел и на новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която също бе в залата. Двете се дистанцираха от неотдавнашните му изявления за НАТО, за която заяви, че е изпаднала в "мозъчна смърт" поради американското изтегляне и турската офанзива в Сирия.

 

Макрон каза и че иска да избегне разделението на света около двете големи сили - САЩ и Китай.

 

Фон дер Лайен заяви пред форума, че светът има нужда от стабилно и отговорно лидерство и че всички трябва да допринесат за това. Тя обяви намерението си ЕС да увеличи през следващите пет години разходите за постигане на външнополитическите си цели с близо една трета, за да се утвърди съюзът като глобален играч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4102 |12.11.2019 Каракачанов: Макрон наговори много глупости . 0| 4243 |11.11.2019 Матеуш Моравецки: Коментарите на президента Макрон за НАТО са опасни . 0| 4959 |08.11.2019 Ангела Меркел: Не съм съгласна с диагнозата на Макрон за НАТО . 21| 4396 |04.11.2019 ”Демократична България”: Голямата промяна отново ни подмина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads