Реклама / Ads
7| 6420 |01.05.2020 НОВИНИ

Манол Глишев: Мерките у нас се налагат от днес за вчера, сменят се, не се спазват, целят политическа репресия

.
Манол Глишев
Епидемията съществува и яростта ѝ си я бива, но наистина не е ”невиждана в човешката история”. А и да не говорим, че същите загрижени генерал-професори, които сега говорят за опасността, първо твърдяха, че такава било нямало... Мерки трябваше и все така трябва да има, но не трябваше да са малоумни.
 

Специално у нас властите се подиграха с населението. Сега вече търпението свърши и без никакъв открит бунт хората просто отказват да вярват, писна им да се боят, свалят маските и тръгват по кръчми и градинки. Може и никак да не са прави, но това е положението. Вече няма кой да ги спре. Борисов е идиот, той дискредитира себе си и Мутафчийски с един куп променливи идеи и народът в един момент го удари на хумор.

 

Простотията с отворените православни храмове беше само поредният пирон в ковчега на извънредното положение. Има и други - например последователното налагане, премахване и пак налагане на задължителни маски. Иди ми - Доди ми. Десетте тона "медицински консуматив", сиреч фурми също хич не увеличиха доверието в т. нар. мерки. Като резултат - дори по централни улици полицията вече подминава хора без маски или събрани на тумби. Ченгетата вече ги е срам да досаждат с приказки, които и те сами не спазват.

 

Това може да има и ужасни последици, ако болестта повтори. Ако това стане, няма да е виновен средностатистическият Ганьо, който пак хукна по агнешкото. Виновен е г-н премиерът ген.-лейт. д-р Балкански, който си избърса ръцете с щаба и лъже ганьовците всеки ден. Вината е в лошата здравна политика на нашите власти, които проиграха човешкото доверие и целят само да ни отнемат свободите, а не да ни защитят от болестта.

 

Каквито щат да са мерки трябваше да са наложени наведнъж (а не на парче), да се спазват без изключения (ако ще и за Господ), да се налагат с адски жестоки глоби (ама реално, веднага, на място и без обжалвания, а не с акт, който пада лесно още преди наказателното постановление), да не се променят през целия извънреден период (а не когато Бойко се замисли за рейтинга) и да траят само за даден кратък срок, след което да паднат рязко и веднага (примерно точно един месец, а не неясно колко).

 

Вместо това мерките у нас се налагат от днес за вчера, сменят се, не се спазват, целят чисто политическа репресия... и нямат срок.

 

Накрая хем ще сме вързани роби на синджир, хем може и да отнесем епидемията.

 

Манол Глишев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8107 |30.04.2020 Мая Манолова: Размятат се милиарди, получават ги най-близките до Борисов . 3| 4759 |29.04.2020 Европа разхлабва мерките за борба с коронавируса . 33| 9063 |26.04.2020 Ген. Мутафчийски: Имаме втори пик, отпускането на мерките е парадоксално . 7| 4482 |22.04.2020 Красимир Ципов: Трябва да се внимава, ако мерките ще се отхлабват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads