Реклама / Ads
7| 3986 |21.04.2021 НОВИНИ

Манол Пейков: Думите на министър Ангелов са Марианска падина на лицемерието

.
Източник: БГНЕС
За добро или лошо, правилата в пленарна зала са измислени така, че министрите могат да вземат думата по всяко време и да правят изказвания с неограничена продължителност. Народните представители нямат право да им отговарят. По тази причина днес за втори път направих нещо, в което по принцип не вярвам – наруших парламентарния етикет, като се развиках от място на здравния министър Ангелов.
 

В рамките само на три заседания, той за втори път си позволи да заяви от парламентарната трибуна, че правителството в оставка, от което е част, се е справило с пандемията – и че всички числа го доказват, и че това било безспорен факт.


Не знам с какви числа борави министъра и откъде си ги вади.


През последните шест месеца, докато пандемията истински вилнееше – и броят смъртни случаи в страната се колебаеше между 100 и 200 на д е н – всичките спирания и пускания, дърпания и бутания, откривания и закривания на заведения, молове, фитнеси, училища и университети се ръководеха от едно-единствено съображение.


И то не беше здравето на нацията, нито грижата за болните, нито стремежа за намаляване на смъртността и тежките дългосрочни последствия от болестта. Не беше дори търсенето на баланс между ефективни здравни мерки и работеща икономика.
Не. Единственото съображение беше как максимално да се вдигне изборния резултат на ГЕРБ на 4-и април.


Ако това означаваше да се погъделичкат ресторантьорите (или хотелиерите, или туроператорите, или който там има шанс да пусне гласа си за п р а в и л н а т а партия) докато болниците са задръстени до дупка, линейките изнемогват и хиляди умират като кучета – моля, можете да разчитате на нас.


Ако означаваше безобразно да се лъже по телевизията за реалното състояние на болниците и болничния персонал – нямате грижа, и окото ни няма да мигне.
Ако цената беше да се правим на улави, като обясняваме как ние сме сторили всичко възможно да осигурим ваксини за целия български народ, ама другите държави и недъгавите фармацевтични компании ни мамят и затова сме на последно място по ваксинация – няма проблем, ние сме вашите хора.


В резултат на всичко това, само три държави в ц е л и я свят имат по-висока смъртност от България на милион души население в резултат на пандемията.


И н и т о една държава в Европа няма по-малък брой поставени дози ваксини на 100 души население.


И хората продължават да мрат като кучета по болниците, а някои и изобщо не успяват да стигнат до болниците и умират в домовете си, или отпред на плочките пред входа, докато чакат линейка, или вътре в линейката, докато щуращите се по адреси и капнали от изтощение лекари от спешна помощ героично се опитват да им окажат някаква помощ.
Това са числата. Това е реалността.


А вашите думи, министър Ангелов, са Марианската падина на лицемерието.

 

Facebook, Манол Пейков, издател и депутат от групата на "Демократична България"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3346 |20.04.2021 Манолова: Чакаме Слави. Разговори за коалиция още не водим . 13| 3250 |19.04.2021 Манолова: Ще подкрепим правителство на протестните партии . 23| 4757 |18.04.2021 НС не е трибунал, сградата на съда е на друго място, напомни Манолова на Борисов . 8| 3576 |16.04.2021 Манолова: Борисов провежда наказателна акция „след мен и потоп“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads