Реклама / Ads
25| 4822 |15.12.2023 НОВИНИ

Манол Пейков: "Възраждане" вдигат парламента на главата си, защото събират малко хора за митинги

.
Манол Пейков
Поведението на "Възраждане" е изключително разрушително, но те много добре знаят интереса си. Понеже не успяха да направят впечаталение в общественото пространство с многолюдни митинги, разбраха, че единственият начин да направят впечатление е да "вдигнат парламента на главата си". Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Манол Пейков по повод проваленото събрание на парламента днес.
 

С блокажа на парламента малцинството налага волята си, добави той. Пейков обясни, че депутатите от тези партии имат имунитет и проблемът не може да бъде решен нито с квестори, нито с полиция.

 

Пейков заяви, че категорично подкрепя демонтажа на Паметника на Съветската армия.


За това има две решения на Столичния общински съвет. Цялата преписка е качена на сайта на Областната управа, където много ясно е описано защо паметникът трябва да бъде демонтиран и как ще се случи това. Паметникът се реже, защото така е бил и качван, на части. Това е стандартна процедура, да не мислят хората, че това е някакъв вид издевателство, посочи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".



За мен ролята на паметника в социалистическото изкуство е пълната доминация на една власт на хората. В Пловдив паметникът на Альоша се вижда чак от Пазарджик. Присъствието му е чудовищно. Идеята на това изкуство е то да действа на подсъзнанието още от детска възраст. Така то се превръща в част от живота ти, в сантименти, коментира Манол Пейков.


Ако погледнеш исторически, няма загинали съветски войници на българска територия, с изключение на двама-трима, които загиват от употреба на метилов алкохол, каза още Пейков.


Според него Паметникът на Съветската армия трябва да бъде запазен, след като бъде демонтиран.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6091 |15.12.2023 Спипаха шеф от спортното министерство с над 60 бона подкуп /обновена/ . 14| 4907 |15.12.2023 Украинското посолство бясно на Волгин. Канил Митрофанова в БНР . 29| 4742 |15.12.2023 Нидерландия вдига ветото за Шенген? . 5| 4614 |15.12.2023 Областната управа показа пукнатините на Паметника на Съветската армия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads