Реклама / Ads
30| 5807 |13.06.2014 НОВИНИ

Манолова към тв водещи: Не си падате по Станишев, а той е смел!

.
Мая Манолова
Прибързан извод е, че БСП не е в кондиция; истинската оценка ще дойде от предстоящите парламентарни избори, заяви по НТВ зам.-парламентарната шефка Мая Манолова. БСП каза ясно, че ще има предсрочни избори и правителството ще подаде оставка; ще има оставка.
 

Кога - не зависи само от БСП. Хоризонтът на това правителство ще бъде определен от президента след консенсус с политическите сили, а правителството ще работи до два месеца преди изборите. Служебното правителство се назначава от президента; с актове той разпуска НС, насрочва изборите и назначава служебен кабинет. Формално всичко това решава президентът.

Искаме по-близка  дата за избори, защото протакането не е добре за България, смята Манолова. Затова от БСП бързали. В оставка или не това правителство ще работи до два месеца преди изборния ден. Не е нормално изборите да са през август или началото на септември заради летните отпуски, каза тя.

Забелязала съм, че не се отнасяте особено положително нито към БСП, нито към лидера Станишев, обърна се Манолова към водещите. Тя поясни, че Станишев казал бързи избори час по-скоро, защо не и в края на юли.

На тези избори отново най-големият проблем се оказа купуването на гласове и контролираният вот. Докато някои правехме кампания, други партии се занимаваха изключително с финансиране, отбеляза Манолова и се зарече, че БСП не е организирала контролиран вот. В Бобовдол това, което се случи, беше отвратително и част от хората не отидоха да гласуват. Това са интелигентни хора и те могат да направят самостоятелна преценка, обясни тя. Живея в този регион, познавам ги лично, те са отвратени от начина, по който бяха показани, изреди тя.

Сергей направи много смела постъпка, на която много малко лидери биха били способни. Правителството можеше да продължи да работи, хоризонтът му е непредвидим. Пресконференцията на ДПС обаче му върза ръцете, очертавайки хоризонт на правителството. Това не означава, че Станишев не можеше да се договори с ДПС или, даже без да се договаря, да каже - правителство до местните избори. Той обаче каза - не сме се вкопчили във властта, искаме избори, за да може следващото правителство да направи смели реформи, каза Манолова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4612 |12.06.2014 Манолова: ГЕРБ са „за” референдум, но на практика бламират гласуването . 19| 4902 |11.06.2014 М.Манолова: Избори през юли са невъзможни . 38| 5075 |07.06.2014 Манолова: Вечни партньори в политиката няма . 12| 5607 |06.06.2014 Цачева и Манолова си стиснаха ръцете: Избори през септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads