Реклама / Ads
115| 7731 |23.05.2016 НОВИНИ

Нинова: Борисов загробва България

.
Не съм спокойна, чака ни много работа. В страната се вдигна една емоция, която трябва да се оправдае. В тясното ръководство заложих на няколко принципа - да има различни хора и да има хора, които критикуват. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.
 
"Преди конгреса имаше много внушения и манипулации. Те повлияха на мнението на обществото. Стефан Данаилов не се съгласи лесно да влезе в изпълнителното ръководство - беше 50 на 50. Стефане, благодаря ти", обърна се тя към Данаилов.

"Искаме предсрочни избори. Поради обективни и необективни причини. Обективно - тази политическа нестабилност не може да продължава. Създава се несигурност в хората и в инвеститорите. Да не губим времето на хората с това управление. Политиката и законите се правят за определени партии. Това не е продуктивно за България. Субективното - моля другите партии да не ни бабуват и да ни врачуват бъдещето", заяви още тя.

"По времето на Тройната коалиция имаше ръст в икономиката и в заплатите. Не съм съгласна, че когато управлява БСП - държавата се проваля, не съм съгласна и за КТБ", заяви тя. Попитана в какви отношения е с Бойко Борисов, тя заяви, че той вече е с ниско самочувствие.

БСП продължава да настоява за провеждането на предсрочни избори. По нейните думи, дали левицата е готов за избори, зависи само от партията. До един месец БСП ще реши вътрепартийно дали да издигне свой кандидат за президент или да заложи на обща кандидатура с АБВ. Според Нинова трябва да се търси много широко обединение в ляво.

Тя отбеляза, че преди конгреса на БСП, на който Нинова замени Михаил Митов, е имало много манипулации – за предварителни уговорки с АБВ, за преговори с премиера Бойко Борисов за съюз с ГЕРБ, което е повлияло върху настроенията в партията и сред обществото.

Нинова е заложила на различието при избора на новото ръководство на партията, като е заложила и на опоненти. Такъв неин опонент, който тя е избрала, е журналистът Александър Симов, който да й казва къде греши. Лидерът на БСП отрече да се кандидатира за президент на предстоящите избори.

С какви партии и кой ще е кандидатът ни за президентските избори - ще се реши на пленум. Той ще се случи до месец, уточни още тя. По думите й тя ще се търси широко обединение в ляво.Но заяви, че не вижда Калфин като общ президент на левите.

Накрая Нинова заяви, че самата тя няма да се кандидатира за президент.По думите и трябва да си свърши работата в БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 5409 |21.05.2016 Борисов: Прекрасно работихме с Плевнелиев; опитаха да го унизят . 57| 4933 |21.05.2016 Нинова: Пълна мобилизация за президентски и предсрочни избори . 26| 5569 |20.05.2016 Първан Симеонов: Радан и Борисов не искат Плевнелиев за президент . 27| 5986 |19.05.2016 Борисов заведе внучето на фитнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads