Реклама / Ads
7| 5174 |28.11.2020 НОВИНИ

Манолова: Нали зоват за солидарност? Депутатите не си пипнаха заплатите

.
Мая Манолова
Мерките на правителството не са толкова драматични. Проблемът е в ниските компенсации. Проблемът е в това, че хората, чиито бизнеси ще бъдат затворени, онези, които ще останат без работа - не са адекватно компенсирани. 24 лева на ден не са пари, с които човек може да се погрижи за семейството си. Бизнесът е безкрайно притеснен, защото компенсациите, обещани при първата вълна на COVID, още не са стигнали до тях.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия Мая Манолова от "Изправи се.БГ".

 

Тя призова депутатите да проявят солидарност, след като зоват заедно да наложим локдаун, за да се спавим с разпространението на COVID-19.

 

"Депутатите не си пипнаха заплатите. Ако заедно ще налагаме мерките, и те да получават по 24 лева на ден", заяви Манолова.

 

"Какъв е този план, който никой не го знае - даже тези, които го изпълняват. Какъв е този план при който няма пари за тестове? България за последните 14 дни е на първо място по смъртност. Това е черна класация, черни рекорди. Отговорността е на тези, които управляват. Изпуснаха кризата. Борисов със сигурност не може да се справи", категорична бе още Манолова.

 

По думите й в момента не е ясно как ще бъде реформирана здравната система така, че след 21 декември тя да издържи. Тя бе категорична, че ако не се решат проблемите, след три седмици ще станем свидетели на същата криза.

 

Манолова коментира и вчерашните скандали в парламента и предупрежденията за водна криза.

 

"Водевил беше това вчера в парламента. След подобни предупреждения за водна криза някой трябваше да си е подал вече оставката. В България се скараха като едни деца и таткото ги прибра. Вчера това е един от примерите за начина, по който ние сме управлявани. Пет големи областни града са застрашени от безводие", посочи още Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6756 |26.11.2020 Всичко за COVID-19: 3712 са новите заразени през денонощието, 141 души са починали /следете тук по темата/ . 6| 5209 |25.11.2020 Елена Йончева: С резолюцията за свободата на медиите настоявам за защита на разследващите журналисти . 40| 7226 |25.11.2020 Атанасова злобно: Нали искахте оставката на Борисов? Днес можехте да я получите, но... . 9| 5387 |24.11.2020 Манолова: Властта бетонира нови тлъсти бонуси за главните секретари на Борисов, Радев и Караянчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads