Реклама / Ads
44| 4840 |08.07.2011 НОВИНИ

М.Манолова: Обсъждаме закон, съсипващ човешки съдби

.
Мая Манолова
Законът за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност и от административни нарушения, бе дискутиран днес в парламента.
 

Обсъждането му премина в присъствието единствено на юристи, които така и не постигнаха консенсус по него. Останалите народни избраници предпочетоха да си бъбрят в кулoарите, вероятно по горещите теми от последните дни.

Приемането на този закон почива на три мита, които оправдават неговото внасяне и евентуално приемане, коментира от трибуната на НС Мая Манолова от Коалиция за България. Първо, че този закон е насочен срещу тежката организирана престъпност, че този закон съответства на добрите европейски практики, и че приемането на този закон е по настояване на нашите европейски партньори. Нещо повече, както се говори под сурдинка приемането на този закон е условие за приемането ни в Шенген.

Според червената депутатка нито едно от тези твърдения не е вярно, този закон не е насочен срещу тежката организирана престъпност, този закон ще громи българските гражданин. Под ударите на този закон може да попадне абсолютно всеки български гражданин, всеки чуждестранен гражданин, всеки, който в последните 15 години е имал неблагоразумието да придобие някакво имущество в България. Този закон е не само в разрез с добрите европейски практики, този закон е немислим за което и да е цивилизовано общество.

Манолова е категорична, че този закон в ръцете на администрацията на ГЕРБ ще съсипва човешки съдби и професионални репутации, ще унищожава бизнеси, ще гони инвеститора. Той е един Франкенщайн, който накрая ще се обърне и срещу своите създатели, защото няма вечно да са управляващи, каза още Манолова.

По предложение на народният представител от ПГ на ДПС Камен Костадинов депутатите отложиха провеждането на днешния парламентарен контрол, след като се изчерпи дискусията по Закона за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност и от административни нарушения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5241 |15.06.2011 Парчета от човешки тела вадели от автобуса-ковчег . 6| 4813 |14.05.2011 Омбудсманът следи за човешките права . 7| 5478 |01.04.2011 Зловещо! Човешки череп изплува от река . 28| 4929 |20.02.2011 Н. Нейнски: Нарушаването на човешките права е факт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads