Реклама / Ads
46| 6220 |29.04.2013 НОВИНИ

М. Манолова: В скандалните записи прозират поне 5 престъпления

.
Мая Манолова
Добре е, че поне един от участниците в тези разговори се опитва да съхрани достойнството си и да подаде оставка. На първо четене и без допълнителен анализ, всеки юрист би съзрял няколко престъпления – възпрепятстване на наказателно преследване, търговия с влияние, изнасяне на класифицирана информация, злоупотреба с европейски средства, незаконно подслушване. Това са минимум 5 състава на престъплен
 

Това заяви пред журналисти Мая Манолова водач на листата на Коалиция за България за Кюстендил във връзка с последния скандален запис на разговор между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов. Тя е категорична, че става ясно и че се нарушава основен конституционен принцип – този на разделението на властите и че властта се използва за партийна употреба от ГЕРБ. "Така са ни управлявали досега, че съдебната система наистина е поставена на колене пред партия ГЕРБ", подчерта Манолова.

Тя допълни, че трябва да бъде изяснена цялата истина за незаконното подслушване. "Защото предположението, че Мирослав Найденов самостоятелно е правил записи за собствена употреба противоречи на всякаква логика. Никой записващ не би се самообвинил и самоуличил в извършването на престъпления. Така че най-вероятно става въпрос за подслушване чрез телефона на Мирослав Найденов. Очакваме най-накрая да бъде разплетена цялата история около мрежата за използване по незаконен начин на СРС", заяви Мая Манолова.

Тя каза, че следва да стане ясно дали записът е автентичен и би следвало прокуратурата да се самосезира за поне няколко престъпления, включително за злоупотреба с европейски средства, търговия с влияние, препятстване на правосъдието по цитираните от Мирослав Найденов дела.

"Очевидно Кокинов е събрал и остатъците от достойнство, които има и поне с подаването на оставката си изпреварва това, което щеше да се случи във ВСС. Защото всеки юрист е потресен от съдържанието на тези записи. Позицията на Бойко Борисов, че не е чел, не е чул записите, наистина не издържа и ще се наложи първо пред прокуратурата, а след това и пред обществото да даде обяснение за това, което всички чуха. Абсурдни са опитите на главния секретар на МВР да неглижира случващото се и да участва в кризисния пиар, който ГЕРБ си организира. Това е доказателство, че сегашното ръководство на МВР има една единствена задача – да потули скандала, да замете следите в МВР и да участва в употребата на силовото ведомство за целите на предизборната кампания", категорична е Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 9262 |29.04.2013 Яне Янев: Миро Найденов е правил записи дори на собствените си оргии . 0| 5797 |26.04.2013 Илияна Йотова: Записите са илюстрация на това как се е управлявала държавата . 138| 7445 |22.04.2013 М. Манолова: На 12 май ще се затвори страницата ГЕРБ . 61| 9866 |10.03.2013 М. Манолова: Не съм сестра Галева!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads