Реклама / Ads
29| 11545 |13.06.2021 НОВИНИ

Николай Кокинов си мисли, че е добре забравен. В национален ефир говори за… подслушванията

.
Николай Кокинов Източник: БГНЕС
Не сме видели обективно изнесена информация за подслушванията, няма фактология. Вътрешният министър със сигурност разполага със списъка на подслушваните. Така бившият градски прокурор на София Николай Кокинов коментира по Нова телевизия скандалът с подслушванията, който се разгоря напоследък у нас.
 

Парадоксът е обаче, че именно скандален запис от подслушване взе главата на Кокинов в далечната 2013 година. Тогава Висшият съдебен съвет уволни от съдебната система бившия градски прокурор на София заради участието му в скандален разговор от Банкя и тежкото уронване на престижа на съдебната власт.

 

Тежкият обрат в кариерата на градския прокурор на София започна на 26 април, когато към медиите бяха контролирано подадени аудиозаписи от незаконно подслушване на разговора му с бившия премиер Бойко Борисов и разследвания за корупция бивш земеделски министър Мирослав Найденов. Срещата между тримата се е провела няколко дни по-рано в къщата на лидера на ГЕРБ в Банкя.

 

Сега вероятно Кокинов си мисли, че вече е добре забравен и смело се хвърля по медийни участия. Уви, историята остава.

 

Разбира се, фокусът на разговора не бяха подслушванията, а санкциите по закона „Магнитски“. „Те са политически акт, дори политически шамар, нo надали САЩ ще даде конкретни факти и доказателства“, коментира той.

 

Според него тъй като Съединените щати са важен стратегически партньор, правителството и разследващите ще положат максимални усилия да изяснят подхвърлените съмнения.

 

Що се отнася до посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши у нас той смята, че то може да е заради това, че България не е попълнила квотите си за европрокурори. „Друга причина е опитът ни с измамите, а е възможно и да е повлияло, че тя е румънка, а ние сме съседска страна“, смята той. По думите му не е работа на Кьовеши да се намесва в работата на българската прокуратура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7184 |13.06.2021 Ген. Николай Русев: 12 часа и 50 минути! Нальотът не беше достатъчен нито на майор Терзиев, нито на колегите му . 15| 5303 |06.06.2021 Христо Грозев: Беше удобен момент САЩ да каже какво мисли, без да удари свой партньор . 18| 10697 |06.06.2021 Николай Радулов: Много е възможно Гешев да не изкара мандата си . 7| 10865 |06.06.2021 Проф. Кожухарова: Ангелов си мисли, че всички са спрели да работят, защото не е министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads