Реклама / Ads
35| 5503 |08.04.2021 НОВИНИ

"Кривата щанга" Манолова попари Хаджигенов: В пазарлъци с партии на статуквото не влизаме

.
Източник: БГНЕС
Мая Манолова попари адв. Николай Хаджигенов, само няколко часа, след като юристът от Отровното трио в ефира на Българската национална телевизия заяви: Без гласовете на БСП не може да се направи нищо, без значение дали това ни харесва или не. Манолова от “Изправи се! Мутри вън! отсече - това е лично мнение, а формацията била ясно - в разговори и пазарлъци с партии на статуквото няма да се влиза.
 

“Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС”, заяви Манолова на извънреден брифинг. 

Изказването на Хаджигенов било лично и не ангажирало по никакъв начин коалицията, която иначе била категорична -  с ГЕРБ, БСП и ДПС в пазарлъци за правителство няма да се правят. 

 

"Господин Хаджигенов беше съпредставляващ коалицията "Изправи се! Мутри вън!" заедно с мен до провеждането на изборите. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на парламентарната група. Не е задължително господин Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група", отсече остро Манолова.

 

Нажежена остава политическата обстановка в страната след изборите на 4 април. Три нови партии влизат в Народното събрание, а втора политическа сила стана “Има такъв народ” на Слави Трифонов, от когото ще зависи съставянето на правителство. ГЕРБ изпадна в пълна политическа изолация след като патриотите от ВМРО останаха извън парламента.

 

При сегашната ситуация възможни конфигурации за правителство с мандата на ГЕРБ няма. Следващ мандатоносител е “Има такъв народ”, но депутатските места на протестните партии не са достатъчни за съставянето на кабинет. Все още не е ясен развоят на събитията.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 3626 |07.04.2021 Мая Манолова: Червен картон за Борисов! Повече негово управление е невъзможно . 8| 3299 |07.04.2021 Манолова: Борисов иска свикване на ВНС, за да остане премиер до живот . 36| 4656 |06.04.2021 Мая Манолова: Първият законопроект, който ще внесем, е за Комисията по ревизията . 12| 12107 |05.04.2021 Манолова публикува снимки как се преправят протоколи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads