Реклама / Ads
0| 2785 |15.08.2022 НОВИНИ

Манолова се регистрира за участие на изборите: Време е за истинска социална и лява партия

.
Мая Манолова и екипът й
„Ще участваме самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, подкрепени с присъединени към нас граждански организации, както и от отделни личности с кауза. От самото си създаване, „Изправи се България” защитава социални, политики, антикорупционни каузи, както и такива срещу некоректни работодатели, монополи и пр.”
 

Това каза пред медиите, лидерът на „Изправи се Мая Манолова, след като заедно с активисти на партията внесе в ЦИК нужните документи за участие на предстоящите избори. По думите ѝ, хората са се отвратили от безпринципни коалиции на уреждачи, създадени за власт и пари. „Време е за истинска социална алтернатива, за лява партия, която стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, пенсионерите, хората с увреждания, земеделските производители, самотните родители, жените и пр.

 

 "Изправи се България" е на социалния дневен ред на българските граждани. Затова си поставяме няколко цели. На първо място – голяма трудова реформа и безапелационно увеличаване на доходите на работещите българи. На следващо място си поставяме да изтрием една червена линия, и това е линията на бедност. В момента над половината пенсионери и работещите бедни са под тази линия на бедност. Затова ще искаме категорично повишаване на доходите, но не догонващи инфлацията, а увеличение, което да осигури издръжката на живот, която за домакинствата е 1260 лв. на всеки работещ член", каза Мая Манолова. 


Лидерът на „Изправи се България" беше категорична, че партията си поставя още за цел още да бъде намалена цената на бензина и дизела до нива от 2,50 лв., спекулата с цените да се накаже, да бъдат замразени битовите сметки на енергийно бедните хора, както и да бъде дадена 100% компенсация на хората от държавата за скочилите сметки за газ, парно, ток, вода и пр. 


„Ние сме за таван на цените на основните хранителни продукти, за да могат хората да преживеят свирепите есен и зима, битка срещу монополите, озаптяване на ЕРП-та, Топлофикациите, ВиК дружествата, банките и бързите кредити, частните съдебни изпълнители, колектори и пр. 

 

Всичко това е подчинено на нашата основна цел, а именно нов тип държава, която да е на обикновените хора, а не на олигарсите. Тази цел може да бъде постигната от бойци, биткаджии. Такива сме от „Изправи се България". Политиката ни е пълна с гастрольори, позьори и еднодневки. Има нужда от бойци, хора, които да защитават каузите на българския народ. Очакваме на предстоящите избори българите да гласуват за тези, които могат да им свършат работа и ще отстояват битката до край, да гласуват в своя полза. Ние сме на барикадата от години и ще се преборим с предизвикателствата с тежките кризи, които заливат българския народ.


„Изправи се България" внесе за участие на изборите в ЦИК 4500 подписа, което е с 2000 повече от нужния брой. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4094 |14.08.2022 Партия МИР се регистрира в ЦИК за предсрочните избори . 0| 4812 |12.08.2022 Мая Манолова зове служебното правителство да извади истината за доставките на газ . 0| 2656 |10.08.2022 Нито една партия не се регистрира в първия ден, в който ЦИК приема документи за изборите . 0| 2699 |09.08.2022 СГС казва до две седмици дали ще регистрира партията на Стефан Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads