Реклама / Ads
4| 4059 |26.05.2021 НОВИНИ

Манолова: Шепа самозабравили се кръгове около Борисов са крали с милиарди

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Значи можело! Намериха се 140 млн. лв. за по 50 лв. добавка на всеки пенсионер в страната.
 

Когато го предложихме в парламента преди месец, заедно с преизчисляването на пенсиите, почти всички политически сили бяха против с мотива, че нямало пари. Но се намериха, оказва се. И сега същите политически сили ще обявят възторжено, че подкрепят. Защото идват избори.

 

Крайно време е обаче да спре грубата политическа подигравка с възрастните хора. Повишаването на доходите им не е лява или дясна мярка. Тя е въпрос на отговорност на държавата към нашите родители.

 

„Изправи се! Мутри вън!“ внесе предложение за преизчисляване на пенсиите, ще го предложим и в следващия парламент. То ще струва малко над 2 млрд. лв. за 2022 г. Или 1,110 млрд. лв. до края на 2021 г.

 

Работата на политиците е да ги намерят, вместо да повтарят, че няма. Пари има! Хората работят и плащат данъци и осигуровки, а шепа самозабравили се кръгове около Борисов са крали с милиарди.

 

Пари има и ако се спре разхищението им по министерствата за „калинки“ и издръжка, ако се спре контрабандата и източването на ДДС, ако се събират приходите добросъвестно.

 

Това, че служебният кабинет намери парите от икономии от персонал и издръжка и преизпълнение на приходи от осигуровки, показва картината – правителството на Борисов не искаше, не че не е можело да повиши пенсиите. И то цели 11 години! Все си мисля, че за 11 години, ако си премиер и искаш, все ще успееш да повишиш пенсиите на възрастните хора. 140 млн. лв. означава по около 10 млн. лв. на министерство.

 

На днешното заседание на служебния кабинет стана ясно, че са осигурени средства за добавка от 50 лева за всички пенсионерите за месец юни.

 

Facebook, Мая Манолова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6618 |21.05.2021 Нов сигнал до Манолова: Представители на ъндърграунда се месят в бизнеса и оказват натиск . 15| 3849 |21.05.2021 Манолова: Борисов ли е ръководил подслушването? /видео/ . 9| 3768 |16.05.2021 Манолова: Планини от токсичен фосфогипс се издигат до торовия завод край Девня . 15| 3790 |15.05.2021 Манолова: В „Александровска” еднолично са взимали решения за милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads