Реклама / Ads
38| 5112 |07.06.2014 НОВИНИ

Манолова: Вечни партньори в политиката няма

.
Мая Манолова Източник: Булфото
В политиката няма вечни партньорства. От началото на партньорството ни с ДПС имахме една ясна цел - да спрем полицейщината, да спрем рекета върху бизнеса и социалното замразяване. Мисля, че го постигнахме с това управление. Взаимното уважение между БСП и ДПС не е престанало да съществува, но занапред в тези отношения трябва да има повече искреност, мисъл, предвидимост, откритост и яснота за гражданите.
 

Това заяви зам.-председателят на НС Мая Манолова в интервю за БНТ. Нека широката публика не се тревожи за бъдещето на нашия лидер, призова тя. Той е политик с национално и европейско бъдеще, каза Манолова в коментар на тезата „Станишев-премиер" и допълни, че въпросът за лидерския пост не е в дневния ред на БСП.

Ръководство на партията трябва да направи ясна равносметка защо са загубените на тези избори около 400 хиляди гласа. „Опитът да се прехвърли всичко това върху Сергей Станишев не е коректен. Необходима е промяна. Решението каква да бъде тя ще вземе националният съвет на БСП след анализ на грешките в управлението и по време на кампанията. Само така ще се променим и няма да създадем комфорт на Борисов, Цветанов и Цачева - лятото да си почиват и направо да отидат на избори", посочи Манолова.

БСП има нужда от зрели действия, които е в състояние да предприеме и по отношение на собствената си партия, и по отношение на съдбата на това управление.

Независимо от желанието на ГЕРБ, изборите няма как да се случат следващата седмица. „Ние обвързвахме живота на това правителство с необходимостта да свърши определени неща във важни за хората сфери - икономика, енергетика, социални дейности. При създалата се ситуация, особено между мандатоносителя и партньора в управлението, това е очевидно невъзможно. Ние сме за това изборите да са в кратки срокове, като не лишим хората от лято и не застрашим бюджетната процедура. Това би могло да е и в края на септември", обясни зам.-председателят на НС.

Манолова заяви, че не е привърженик на задължителното гласуване и допълни, че ниската избирателна активност е симптом на общественото недоверие в политиците. Разговорът в БСП за това ще бъде проведен във вторник на заседание на НС на партията.

В коментар на предстоящия вот на недоверие, Манолова посочи, че държавният резерв по време на управлението на това правителство се е увеличил с 2 млрд. лв., а дългът - само с 800 млн. лв. Тя припомни, че по време на управлението си ГЕРБ е намалявала резерва и е увеличавала дълга с по 2 млрд. лв. годишно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5437 |04.06.2014 Мая Манолова: Няма да сменям Станишев, той е с възможности . 49| 5605 |31.05.2014 Манолова: Не ме е страх от избори, но... . 33| 5470 |29.05.2014 Манолова: Абсурд е коалиция между БСП и Бареков . 32| 5040 |29.05.2014 Манолова: Ако преференцията означава купени гласове, то и ГЕРБ са купили 105 000

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads