Реклама / Ads
42| 6123 |25.08.2020 НОВИНИ

Мантрата ”стабилност” отново в устата на управляващите

.
Теменужка Петкова
Пореден представител на властта излезе с мантрата за стабилността в телевизионен ефир. Този път опитът държавата да бъде хвърлена в хаос ”разобличи” енергийният министър Теменужка Петкова.
 

"Темата с оставката беше много широко обсъждана. Смятам, че в настоящия момент на България и трябва стабилност, а тя не може да се гарантира в условията на хаос, към който някои политици се опитват да тласнат държавата", посочи Петкова.

 

Тя отбеляза, че предстоят тежки месеци за страната ни, свързани с икономическата криза и пандемията и заяви, че няма нужда от хаос и "юмруци, които се развяват". Това е ясна препратка към президента Румен Радев.

 

"Никога не сме били на власт заради самата власт. Печелили сме избори на база на програми и работим в изпълнение на тези цели и политики. Затова хората гласуват. Изборите са най-добрият барометър. Правителството е легитимно, редовно избрано. Държавата е стабилна. Не смятам, че има фактори, които да оправдават въвеждането на страната в хаос и предизборна ситуация", посочи още Петкова.

 

Тя отказа да отговори на въпроси дали ДПС ще участват в консултациите за свикване на Велико народно събрание, които управляващите стартираха днес.

 

"Консултациите са за това - да видим какви са нагласите. Смятам, че предложението на ГЕРБ е една много добра основа за стартиране на дебат. Всяка една политическа сила е добре дошла. Отправили сме покана към всички. Проектът на конституцията е само проект - една основа за водене на разговори. В рамките на дискусията, ако се стигне до такава, ще бъде обсъдено всичко", посочи още Петкова.

 

"Идеята за нова конституция е израз на това, че ние много ясно чуваме гласа на хората. Виждаме дневния ред и исканията, свързани с рестарт на системата и нова конституция. Темата отдавна се дебатира в партия ГЕРБ. Сега много ярко излезе на дневен ред. Затова смятаме, че е добър момент", категоричен бе енергийният министър.

 

Тя коментира и обявеното като огромен успех споразумението за общ газов терминал между България и Гърция. Това превърна страната ни в основен енергиен хъб.

 

"Това е безспорен успех за България, който ще ни даде възможност да имаме гаранции за своята енергийна сигурност и това е реална диверсификация - ще имаме възможност да доставяме газ от различни източници", отсече Петкова.

 

Тя заяви, че това ще създаде условия за конкуренция между различните източници на газ и съответно - по-ниски цени. Отрече РУсия да е против подобно решение и категорично отсече - България е суверенна държава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6628 |13.08.2020 Медицинските сестри в болницата в Карлово отново хвърлиха оставки . 10| 7488 |12.08.2020 Албена Белянова: Оставете Сачева да пише и говори! Тя отново активно работи срещу ГЕРБ . 12| 5336 |12.08.2020 Кръстовището на СУ отново e под блокада от палатки . 3| 4647 |12.08.2020 210 нови случая на COVID-19 у нас, починалите са отново 12

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads