Реклама / Ads
4| 4431 |03.05.2016 НОВИНИ

И Марешки внесе подписи за референдум

.
Известният бизнесмен Веселин Марешки внесе в Народното събрание около 520 000 подписа за свикване на национален референдум. Собственикът на веригата аптеки депозира документите в бившия Партиен дом, където се помещава Централната избирателна комисия .
 
Инициативният комитет начело с Марешки започна да събира подписи за национално допитване в началото на ноември 2015 г. и нарече инициативата си "Референдум 2016".

„Ние сме предложили 5 въпроса, но за нас основният е свързан с цените на горивата. Той касае всяко едно българско семейство, всеки български бизнесмен и въобще като цяло живота в страната. Това спъва развитието ѝ и възможността гражданите да живеят по-добре в България“, каза Марешки на излизане от парламента.

По думите му другите въпроси са били добавени за да може референдумът да бъде съчетан с други теми. Целта е да се спести време и пари, а гражданите да бъдат питани за важните теми от живота си.

„Общо събрахме около 520 000 подписа и очакваме, че валидните ще бъдат малко над 400 000. Възможно е някои хора да са дали по две имена или да не са вписали пълния си адрес. Това прави подписите им невалидни“, обясни собственикът на верига аптеки.

Той за пореден път потвърди намеренията си да се кандидатира за президент на есен. „Кандидат-президентската идея тръгна от хората, след като отворихме първата бензиностанция. Те видяха, че някой прави нещо реално в държавата, защото това е доста опасно занимание“, посочи Марешки и допълни, че 9 от 10 от неговите приятели в социалните мрежи го искали за президент и затова той решил да се кандидатира. „Ако искате, може да се разходим по улицата, за да видите как хората реагират. Те търсят някой, който да направи нещо реално за тях и да се подобри животът им“, похвали се той.

Веселин Марешки обеща, че цените на горивата ще се запазят в неговите бензиностанции дори и да не бъде избран за президент. „Едното няма нищо общо с другото. От 25 години сме в търговията с лекарства, а след десетата година казаха, че съм се захванал с този бизнес за да стана кмет на Варна. Вижда се, че го правя за това“, каза той и обеща, че скоро ще имаме бензиностанции и в София.

„Имаме терен и проектираме в момента. До няколко месеца ще е готова първата. Ще се стремим абсолютно задължително преди изборите да има няколко, но все пак е въпрос и на бюрокрация. Не зависи само от нас“, обясни Веселин Марешки.

Въпросите за националния референдум, предлаган от Марешки:

"Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките?

Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?

Подкрепяте ли да отпадне имунитетът на народните представители?

Подкрепяте ли да отпадне напълно държавната субсидия за финансиране на политически партии и коалиции?

Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120?“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4182 |03.05.2016 Марешки внася подписка за свикване на референдум . 0| 4461 |20.04.2016 Фронтът внесе Закона за бурките в парламента . 0| 4778 |18.04.2016 Марешки откри бензиностанции и във Великотърновско . 0| 5900 |16.04.2016 Марешки: Ще има корумпирани кандидати за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads