Реклама / Ads
30| 6755 |14.06.2010 НОВИНИ

Маргина невинен и свободен, остават съмнения за политическа поръчка

.
След 5-годишно разтакаване днес Софийски градски съд призна Красимир Маринов - Големия Маргин за невинен по всички обвинения. Присъдата е по обвинението срещу него и малкия му брат Николай за организиране и ръководене на престъпна група с цел убийства на о.з. ген. Любен Гоцев, близкия до групировката ТИМ Никола Дамянов и показно убития Иван Тодоров-Доктора.
 

Освен Братята Маргини подсъдими бяха и Бисер Илиев, Иво Карагеоргиев, Веселин Тошев и Стефан Рангелов. Присъдата се произнася задочно и спрямо Николай Маринов. От януари месец той е в неизвесност, слбед убийството на радио журналиста Боби Цанков.

Днес по-рано съдът като предизвестие за свободата на Красимир Маринов го пусна за няколко часа с мярка домашен арест. Решението на съда може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд в тридневен срок. В крайна сметка историческият процес завършва без Малкия Маргин, който изчезна мистериозно в началото на тази година след убийството на радиоводещия Боби Цанков. Нито един от обвинените не се призна за виновен при дадената им последна думи след двудневните пледоарии на адвокатите.

Още от самото начало на процеса доказателствата срещу двамата братя Маринови бяха много клатушкащи се и неясни. Те бяха обстойно проверени, и се стигна до извода, че нямат никакъв мотив да поръчат трите убийства. Затова и нямаше годни доказателства да бъдат осъдени. Това коментира за Frognews.bg един от адвокатите на Маргините – Лъчезар Таков. Въпреки това обаче и двамата са понесли всички негативи от процеса – повече от 1,2 години в арест, неоснователен медиен шум, настройване на обществото.

Защитата на оправданите днес Николай и Красимир Маринови продължава да допуска, че процесът може да е инспириран и скалъпен от политически среди, свързани с предишния кабинет. За това свидетелствало категоричното изявление на екс премиера Станишев пред немски вестник, че двамата скоро ще бъдат осъдени, както и непрестанните внушения, че процесът трябва да приключи с ефективни присъди.

В крайна сметка разходите за обвинението на двамата братя, които са огромни ще останат за сметка на данъкоплатците, коментира адвокат Таков. Той е категоричен, че след днешното решение на Темида справедливостта е възтържествувала, а европейската заповед за арест на малкия брат Николай е отпаднала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5071 |07.06.2010 Маргина: Нямам оръжие, само гардовете ми имат . 1| 4940 |13.05.2010 Наказаха прокурор за Черния, Пенгезов невинен . 18| 4971 |02.04.2010 Цветанов: Всеки е невинен до издаване на присъда . 16| 5471 |29.03.2010 10 г. затвор за Николов, Стойков - невинен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads