Реклама / Ads
3| 4709 |07.12.2023 НОВИНИ

Мария Габриел с международно признание в Париж: Европа е място за инвестиции и таланти

.
Източник: МВнР, пресцентър
В Париж се състоя церемония, организирана от Международната търговска камара и организацията "Mind the Bridge", за връчване на наградите за иновации Startup Ecosystem Stars и Corporate Start-up Stars. Те са създадени през 2016 г. с цел да се отбележат най-добрите световни практики в областта на отворените иновации, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
 

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе отличена за изключителен принос за насърчаване на иновационните екосистеми.

 

"Европа е място за инвестиции и таланти. Силните ни страни са големият брой инженерни университети и изследователски центрове, добре развитата инфраструктура, талантите и голямото разнообразие на регионите. Сътрудничеството между стартъпите и големите корпорации открива огромен потенциал за иновации, конкурентоспособност и по-добра бизнес среда. Ключов е междусекторният подход - между частния сектор и академичните среди, иновациите и науката", заяви вицепремиерът.

 

Тя подчерта, че изграждането на силна иновационна екосистема, основана на висококвалифицирани кадри, отлични научни изследвания и тясна взаимовръзка между университетите и индустрията, трябва да бъде водещо във вземането на решения.

 

В двата си мандата като еврокомисар Мария Габриел се ангажира активно с темата за иновациите. Пример е работата й по разработването на новата европейска иновационна програма, представена през юли 2022 г. И в сегашната си работа като външен министър, Габриел набляга на важната роля на иновациите във външната политика.

 

За първи път в стратегическите партньорства на България със САЩ и Обединеното кралство е откроено сътрудничеството в сферата на иновациите и пробивните технологии. Вицепремиерът наблегна и на споразуменията за сътрудничество на Министерството на външните работи с все повече висши учебни заведения в България като конкретна визия за необходимостта за инвестиции в развитието на младите хора. Тя открои и това, че България е първа в Европа с мобилно приложение на Министерство на външните работи, разработено въз основа на изкуствен интелект и обмен на данни.

 

"Благодаря на Международната търговска камара и организацията "Mind the Bridge" за признанието. Вярвам, че със сътрудничество на местно, национално и европейско ниво можем да подкрепим талантите на България и Европа", заключи Мария Габриел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4041 |07.12.2023 Азербайджанският президент Илхам Алиев свика предсрочни президентски избори на 7 февруари . 3| 4053 |07.12.2023 Сметната палата ще направи одит на „Пирогов” . 1| 3950 |07.12.2023 Иван Таков: БСП не е спасителен пояс за вътрешнокоалиционни драми . 8| 4545 |07.12.2023 Столтенберг: Трябва да увеличим нашата подкрепа за Украйна зимните месеци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads